Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vitamine C voor huidverzorging van binnenuit

Dat vitamine C belangrijk is voor de verzorging van onze huid is geen verrassing. Het belang van deze vitamine heeft zich al op meerdere vlakken aangetoond en ook voor de huid doet het wonderen. Niet zo gek ook dat vitamine C een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten is en daarom ook bewezen voordelen biedt.

Er zijn een aantal dingen die je moet weten over de huid. Pas dan kun je die goed verzorgen. Lees je mee?

Huidverzorging: weet jij het verschil tussen huidlagen, de huidbarrière en huidtypes?

De huid is opgebouwd uit drie lagen die elk eigen specifieke functies hebben. De een biedt bescherming, de ander is belangrijk voor onze lichaamstemperatuur en de ander weer voor onze lichaamsvorm en veerkracht. Om te weten welke huidverzorging jij het best kunt gebruiken, vertellen we je eerst meer over de opbouw en samenstelling van de huid.

De huid bestaat uit de volgende 3 huidlagen:

De opperhuid (epidermis) is de buitenste laag van de huid en bestaat uit de hoornlaag en slijmlaag. De hoornlaag is voor stevigheid en bescherming. De slijmlaag is verantwoordelijk voor de aanmaak van nieuwe huidcellen, die de cellen van de hoornlaag op den duur vervangen. De opperhuid is overigens ook de huidlaag die huidverzorgingsproducten opneemt.

Onder de opperhuid volgt de lederhuid (dermis), waar virussen en bacteriën onschadelijk worden gemaakt. De lederhuid bevat lymfevaten (die afvalstoffen afvoeren), zenuwen (voor het voelen van pijn en temperaturen), bloedvaten (voor het aanvoeren van voeding en zuurstof en belangrijk voor de lichaamstemperatuur) en talgklieren (die ervoor zorgen dat de huid niet uitdroogt). Daarnaast bevat de lederhuid collageen, voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

Lees meer over collageen in onze blog – Wat is collageen?

Tot slot hebben we het onderhuidse bindweefsel, de diepste laag van de huid. Dit vormt afscheiding van de huid met spieren en pezen. Het biedt verkeerkracht van de huid en lichaamsvorm en zorgt voor bescherming van de onderliggende organen. Daarnaast zorgt het voor energie, wanneer daar in het lichaam tekort aan is, omdat het voornamelijk uit vet en bloedvaten bestaat.

Welk huidtype heb jij?

Nu weet je hoe de huid is opgebouwd, maar er zijn verschillende huidtypen die elk weer een andere samenstelling hebben. Hieronder een overzicht van veel voorkomende huidtypen:

Normale huid

Een normale huid voelt doorgaans zacht, soepel en gelijkmatig aan. Ondanks dat de huid geen problemen heeft en een normale vocht- en vetbalans heeft, is een juiste huidverzorging altijd belangrijk.

Kenmerken van een normale huid
• De huid voelt zacht en soepel aan
• De poriën van de huid zijn wel zichtbaar, maar niet verwijd
• Een goede doorbloeding en de vet- en vochtverhouding zijn in balans

Verzorging van een normale huid
Voor de verzorging van de normale huid is het belangrijk om deze goed te reinigen en producten te gebruiken die bij jouw huid passen. Een schone huid kan producten en de werkzame stoffen daarvan beter opnemen. Door veroudering van de huid kan deze droger worden en meer verzorging nodig hebben om huidveroudering tegengaan. Daarnaast kan de huid meer verzorging en hydratatie nodig hebben bij verschillende seizoenen, afhankelijk van de weersomstandigheden en temperaturen.

Tip
Gebruik een 2-in-1 product, dat alle voordelen in één biedt.

Vette huid

Een vette huid is vaak een gevolg van een verhoogde talgproductie. Een vette huid kan erg vervelend zijn als dit resulteert in acne, mee-eters of een glimmend gezicht. Met de juiste huidverzorging kun je een vette huid of een glimmend gezicht verminderen of zelfs voorkomen.

Kenmerken van een vette huid
Een vette huid ziet er vaak glimmend uit, vooral in de T-zone (rondom de neus, kin en het voorhoofd. Daarnaast zijn er mee-eters of puistjes zichtbaar op de huid, op de neus, kin en voorhoofd. De huid voelt vaak vettig aan en dit wordt vaak erger naarmate de dag vordert. Bij een vette huid blijft make-up vaak moeilijk zitten.

Verzorging van een vette huid
Het is belangrijk de vette huid in balans te brengen. Gebruik geen producten die de huid uitdrogen of irriteren. Een vette huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. Je huid regelmatig reinigen met een milde reiniger en insmeren met een crème speciaal voor de vette en gemengde huid zal daarbij zeker helpen.

Tips:
Blijf van je puistjes af en gebruik producten met talk.

Droge huid

Op een droge huid ontstaan vaak rode plekken die trekkerig en ruw aanvoelen. Het lijkt vaker voor te komen tijdens de winter, maar naast de weersomstandigheden kan ook het verkeerd verzorgen van de huid een oorzaak zijn.

Kenmerken van een droge huid

  • Rode, schilferige huid die gespannen en ruw aanvoelt
  • Fijne zichtbare lijntjes op de huid
  • Kloven
  • Jeukende en geïrriteerde huid

Verzorging van een droge huid
Gebruik bij een droge huid producten die rijk zijn aan huideigen ingrediënten en antioxidanten. Een crème met voldoende vocht en vetten, die de huid hydrateert. Gebruik bij voorkeur producten die hypoallergeen zijn en weinig parfum, alcohol of zeep bevatten. Ga je huid niet scrubben om van de schilfers af te komen, hierdoor kun je namelijk je huidbarrière nog verder aantasten.

Vochtarme huid

Gebrek aan vocht in de huid kan een belangrijke oorzaak zijn van huidproblemen. Een vochtarme huid resulteert vaak in een droge huid. Een vette huid kenmerkt zich meestal niet als een vochtarme huid, tenzij de barrièrefunctie van je huid is verstoord door bijvoorbeeld verkeerd gebruik van cosmeticaproducten.

Kenmerken van een vochtarme huid
Een vochtarme huid kenmerkt zich door een tekort aan vocht in de huid. Dit is een groot verschil met een droge huid, wat juist komt door een tekort talg/vetten in de huid. Een vochtarme huid voelt trekkerig aan. Door het vochttekort is de huid minder soepel en verliest de huid zijn beschermende werking. Er ontstaan sneller rimpeltjes en droogtelijntjes. De vochtarme huid heeft intensief hydraterende verzorging nodig om de vochtbalans te verbeteren en huidveroudering tegen te gaan.

Verzorging van een vochtarme huid
Een vochtarme huid kan verergeren door verkeerd gebruik van cosmeticaproducten, te agressieve reinigers of scrubs, airconditioning, verwarming of te veel en te heet douchen. Belangrijk is om de vochtbalans te herstellen en de huid goed te hydrateren. Reinig de huid met een milde reiniger die de vochtbalans niet aantast en gebruik een hydraterende crème.

Gevoelige huid

De meeste vrouwen hebben last van een gevoelige huid. Het is geen huidtype, maar een huidconditie waar iedereen last van kan hebben.

Kenmerken van een gevoelige huid
Je merkt dat je een gevoelige huid hebt als je last hebt van roodheid, een droge huid en een trekkerig gevoel. Ook kan de huid jeuken en geïrriteerd zijn. Een gevoelige huid reageert hyperactief op diverse factoren, zoals het weer, bepaalde ingrediënten in cosmetica, voedingsmiddelen, hormonale veranderingen of stress.

Verzorging van een gevoelige huid
Een gevoelige huid reageert sterk op ingrediënten als parfums, alcohol en kleur- en geurstoffen in cosmetica. Gebruik daarom producten waarvan je zeker weet dat deze niet agressief reageren op je huid. Dagcrèmes met panthenol kunnen de huid kalmeren. Een goede dagcrème met vitamine E, beschermt de gevoelige huid tegen invloeden van buitenaf. Gebruik daarnaast een voedende nachtcrème die de huid helpt te herstellen, bijvoorbeeld met prebiotica. ‘s Avonds moet de huid herstellen en versterken. Het is daarom belangrijk om een voedende nachtcrème te gebruiken.

Is huidverzorging en reiniging voor mannen anders dan voor vrouwen?

In principe zit er weinig verschil tussen de samenstelling van een mannen- of vrouwenhuid. Wel hebben mannen vaker een vette huid, omdat ze doorgaans meer talgklieren hebben en de poriën wat meer zichtbaar zijn en openstaan. Zowel de talgklieren als de porie van de huid zijn groter als die van vrouwen. Mannen produceren twee keer zoveel talg als vrouwen. Daarom is de mannenhuid wat vetter en glimt deze meer dan de huid van vrouwen. Tot slot is de mannenhuid dus wat vatbaarder voor onzuiverheden en acne.

Hoe weet je welke verzorging je huid op dit moment nodig heeft?

Afhankelijk van je huidtype, kun je bepalen welke huidverzorging je nodig hebt. Heb je een droge huid? Dan is het belangrijk dat je investeert in een crème die jouw huid hydrateert en voedt. Heb je last van een vette huid? Dan is een milde reiniger voor jou weer belangrijk.

Kiezen voor natuurlijke huidverzorging van binnenuit?

Er zijn veel verschillende cosmeticaproducten in de markt die verschillende gevolgen voor de huid beloven. De werking van deze producten is niet alleen sterk afhankelijk van het product en de inhoud zelf, maar ook van jouw huid en de mate waarin die het product kan opnemen. Zo neemt de huid een product minder goed op als deze verstopt is, niet goed gereinigd is of een product niet past bij het huidtype.

Verzorging van binnenuit is niet alleen natuurlijker, maar brengt ook veel meer voordelen met zich mee. De werking is dus niet afhankelijk van de huid en de mate waarin die het opneemt. Huidverzorging werkt van binnenuit en is dus 100% natuurlijk.

Je voedingspatroon en vochtinname hebben een grote invloed op je huidconditie. Zo zijn er vitamines en mineralen die bijdragen aan een mooie huid en kunnen koffie, alcohol en suikers de huid beschadigen.

Lees meer over huidverbetering in onze blog.

Wat is de beste huidverzorging?

De beste huidverzorging is dus die van binnenuit. Zo zorg je goed voor je gehele lichaam, en niet alleen plaatselijk waar je een crème opsmeert of filler inspuit. Maar wat is dan de beste huidverzorging? In deze volgende blog geven je een overzicht van een beste huidverzorging van binnenuit.

Is je huid verzorgen dagelijks nodig?

Voor het beste resultaat is het nodig om je huid dagelijks goed te verzorgen. Daarbij is dagelijkse reiniging belangrijk met een goede cleanser, om dode huidcellen te verwijderen. Daarnaast kan een dagcrème de huid voeden gedurende de dag.

Vanaf welke leeftijd is huidverzorging belangrijk?

Het is niet de bedoeling om je zenuwachtig te maken, maar het starten met een goede huidverzorging is op jonge leeftijd al belangrijk. Vanaf je 25ste kan namelijk al huidveroudering ontstaan! De huid wordt slapper en verliest volume. Zo ontstaan langzaam maar zeker fijne lijntjes en rimpels in de huid.

Belangrijk is dus om vanaf je 25ste al na te gaan welk huidtype je hebt en uit te zoeken welke producten het best bij je huid passen. Daarnaast is het evalueren van deze producten belangrijk na een paar jaar. De huidstructuur kan na een tijdje namelijk veranderen en de producten die goed voor jou werken kunnen hun werking op jouw huid verliezen.

Lees meer in onze blog over huidveroudering.

Kies je voor crème, gezichtsreiniger, zalf of verzorging van binnenuit?

Nu weet je meer over de huid, de verschillende huidtypes en de verzorging daarvan. Voor het beste resultaat kun je deze dingen dus het best combineren. Kies voor een crème die past bij je huid, zorg voor een goede gezichtsreiniger en vroege verzorging van binnenuit.

Er zijn drie belangrijke onderdelen die invloed hebben op een betere huid. Verzorg de huid dus:
– van binnenuit met de juiste voeding, supplementen en voldoende vocht
– van buiten met de juiste verzorging van crèmes en zonbescherming
– je levensstijl in het algemeen, door voldoende te slapen en te bewegen.

7 redenen om te kiezen voor vitamine C voor huidverzorging van binnenuit

Vitamine C is een van de best bestudeerde cosmetische ingrediënten en biedt veel voordelen voor de huid. Zoals in dit onderzoek(1), waar de rol van vitamine C voor de gezondheid van de huid op verschillende manieren wordt aangetoond.

1. Vitamine C is belangrijk voor collageen

Vitamine C (ascorbinezuur) en een mooie huid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je huid heeft belang bij voldoende inname van vitamine C, omdat het de vorming van collageen positief beïnvloed. Collageen houdt de huid letterlijk bij elkaar en geeft het stevigheid en structuur. Onderzoekt toont aan dat vitamine C van belang is voor de vorming van collageen (3), wat helpt om de huid te verstevigen en de zichtbare tekenen van het ouder worden te verminderen.

Kies voor het beste resultaat een collageen, waar al vitamine C aan is toegevoegd. Zo geniet je van meer voordelen voor de huid, van binnenuit! Shop hier Viscollageen met vitamine C

2. Vitamine C is een antioxidant

Vitamine C heeft een anti oxidatieve functie, omdat het vrije radicalen in onze cellen neutraliseert. Hierdoor beschermt vitamine C gezonde lichaamscellen tegen oxidatieve schade van binnenuit (vrije radicalen komen vrij tijdens de stofwisseling in je lichaam), maar ook door invloeden van buitenaf (zoals luchtvervuiling en UV-straling). Een vrije radicaal is een instabiel molecuul dat zich kan hechten aan andere moleculen en daarmee schade aan cellen en weefsels (die uit moleculen bestaan) kan toebrengen. Hoe meer vrije radicalen er gevormd worden, hoe hoger het risico op schade. Maar gelukkig kan vitamine C voorkomen dat er te veel vrije radicalen vrijkomen door ze op voorhand te stabiliseren. Zo zorgt vitamine C dus voor bescherming tegen schadelijke factoren, zoals vervuiling en Uv-straling, IR-A en blauw licht waardoor de huid sneller veroudert.

3. Vitamine C werkt exfolierend

Hoge concentraties vitamine C werken licht exfoliërend, zodat de huidcellen optimaal worden vernieuwd. Zo worden oude huidcellen verwijderd en maken plaats voor jonge huidcellen, zodat de huid mooi en vitaal blijft. Een ander bijkomend voordeel is de mooie stralende gloed dit je hierbij krijgt.

4. Vitamine C repareert de beschadigde huid

Omdat vitamine C de wondheling stimuleert (2), littekens verzacht en roodheid verminderd, zetten huidtherapeuten vitamine C graag in bij ontstoken en rode huiden en huidaandoeningen als acné en rosacea.

5. Vitamine C egaliseert pigmentvlekken en acne

Vitamine C kan de productie van melanine door melanocyten (pigmentcellen) onderdrukken waardoor pigmentvlekken voorkomen worden.

Bestel vitamine C

Overtuigd van de voordelen van vitamine C? Er zijn verschillende natuurlijke producten die vitamine C bevatten. Denk bijvoorbeeld aan citroenen, kiwi’s, sinaasappels en rode paprika. Liever vitamine C tabletten? Shop ze dan snel en eenvoudig in onze webshop.

Vitamine C

Wetenschappelijke onderzoeken over vitamine C voor de huid

(1) The Roles of Vitamin C in Skin Health
Auteurs: Juliet M. Pullar, Anitra C. Carr, and Margreet C. M. Vissers
Gepubliceerd op 12 augustus 2017

(2) Protective effect of pre- and post-vitamin C treatments on UVB-irradiation-induced skin damage
Auteurs: Saki Kawashima 1 2 3, Tomoko Funakoshi 1, Yasunori Sato 4, Norikatsu Saito 5, Hajime Ohsawa 5, Katsumi Kurita 5, Kisaburo Nagata 3, Masayuki Yoshida 2, Akihito Ishigami
Gepubliceerd op 1 november 2018

3 Vitamin C-squalene bioconjugate promotes epidermal thickening and collagen production in human skin
Auteurs: R Gref 1, C Deloménie 2, A Maksimenko 3, E Gouadon 4, G Percoco 5, E Lati 5 6, D Desmaële 3, F Zouhiri 3, P Couvreur 7
Gepubliceerd op 9 oktober 2020

Dianne de Boer
Dianne de Boer

Functie
Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut bij Van Urk Voeding en Gezondheid. Hier worden ook de bestellingen van Viscollageen verwerkt. Zodoende mag ik ook een rol vervullen binnen Viscollageen als voedingsdeskundige en frontoffice-medewerker. Ik informeer en adviseer klanten bij inhoudelijke vragen over viscollageen en ik verwerk bestellingen.
Opleiding
- Bachelor Gezondheid en leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Master Psychopathologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Orthomoleculaire voedingsdeskundige /
- Orthomoleculair therapeut
Ervaring met viscollageen
Sinds ik collageen gebruik, heb ik een mooiere huid en glanzender haar. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste wordt dat steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan! We hebben veel terugkerende klanten die aangeven niet meer zonder viscollageen te willen, omdat ze er goede ervaringen mee hebben. Daarnaast geeft het nooit bijwerkingen en is het gemakkelijk in te nemen.
Favoriet product
Mijn persoonlijke favoriet is de viscollageen met sinaasappelsmaak en hyaluronzuur. De smaak is lekker en hyaluronzuur bevordert de hydratatie van het bindweefsel in de huid. De werkzame stof acetyl-glucosamine houdt vocht vast. Ik los de viscollageen op in koud water. Het smaakt naar een milde ranja door de sinaasappelsmaak. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik elke dag viscollageen. Collageen zorgt namelijk voor een goede huidelasticiteit wat kan helpen om striae te voorkomen.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *