Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat doet collageen voor jou? En waarom juist vis?

Op een zekere tijd merk je dat je huid eerste tekenen van rimpels laat zien. De boosdoener? Collageen. Of eigenlijk, te weinig collageen. Het zorgt voor voldoende huidelasticiteit, de structuur van je haar, nagels en gewrichten. Gelukkig kun je collageen ook innemen, via je voeding of via een supplement. Maar wat doet collageen voor jou? En hoe krijg je er meer van binnen?

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het is het belangrijkste ingrediënt van je spieren, gewrichten, huid en haar – en geeft onmisbare structuur. Afgelopen jaren zijn collageensupplementen steeds populairder geworden. De meeste varianten hiervan zijn gehydrolyseerd, waarbij het collageen is afgebroken en makkelijker kan worden opgenomen in het lichaam. Het innemen van collageen kan verschillende voordelen voor je gezondheid hebben, van het verlichten van spier- of gewrichtspijn, tot het versterken van haren en verminderen van rimpels. Meer lezen over collageen in je lichaam? Lees er alles over in onze blog, wat is collageen?

Waar zit collageen in?

Wil je het collageen in je huid aanvullen? Eet dan deze voedingsmiddelen:

Eiwit: Collageen wordt gevormd uit 19 aminozuren, de bouwstenen van eiwitten. Door veel eiwit aan je voeding toe te voegen, krijg je de essentiële bouwstoffen binnen voor de productie van collageen. Kies voor dierlijk eiwit zoals kip, rundvlees of eieren.

Vis: Zalm, tonijn, haring en makreel bevatten niet alleen eiwitten, maar zitten ook vol met omega-3 vetzuren. Deze vetten beschermen de huidcellen en ondersteunen de structuur.

Gefermenteerde voeding: Zuurkool, yoghurt, tempeh en kombucha zijn gefermenteerde voedingsmiddelen die de bacterie Lactobacillus bevatten. Deze bacterie produceert superoxide-dismutase; een antioxidant dat de productie van vrije radicalen vermindert en zo de afbraak van collageen helpt voorkomen.

Oranje groenten: Pompoen, wortels en oranje paprika bevatten veel vitamine A, dit helpt bij het herstellen van beschadigd collageen.

Citrusfruit: Citroen, sinaasappel en kiwi bevatten veel vitamine C. Vitamine C draagt bij aan de werking van collageen. Het is daarnaast een antioxidant, dat vrije radicalen kan neutraliseren.

Waarom collageen uit vis?

Vis bevat eiwitten, omega 3-vetzuren en collageen. De structuur van collageen van vis is meer vergelijkbaar met menselijk collageen, dan bijvoorbeeld rundercollageen. De beste collageen om te gebruiken is daarom viscollageen, omdat deze het snelst wordt opgenomen in het lichaam. Daarnaast is viscollageen een duurzame keuze!

Wat doet collageen in en met je lichaam?

Collageen is een belangrijk lijmvormend eiwit in ons lichaam. Het zorgt voor stevigheid. Onze gewrichten, botten, spieren, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. Collageen zorgt daarnaast voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Collageenvezels in de opperhuid, de dermis genaamd, beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit. Collageen speelt daarmee een belangrijke rol in ons hele lichaam!

Wat doen collageen supplementen voor je gewrichten?

Collageen maakt ons lichaam zelf aan, maar na onze 25ste kan het lichaam collageen steeds minder goed zelf aanmaken. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer zelf aan! Collageen afname zorgt voor spieren en gewrichten die minder soepel worden. Zo wordt het lichaam stijver en kun je minder soepel bewegen.

Wat doet het voor de huid, haar en nagels?

Dat ons lichaam geen collageen aanmaakt in ons lichaam zorgt voor rimpels en cellulitis. De afname van de huidelasticiteit en het slapper en dunner worden van de huid van ouderen komt daarmee ook mede door de afname van collageen.

Collageen hydrolysaat gebruiken helpt je lichaam de stevigheid te herstellen. Van zowel de huid, haren en nagels als soepelere spieren en gewrichten.

Is vis collageen MSC gecertificeerd?

Ons viscollageen is 100% natuurlijk en afkomstig van Atlantische kabeljauw, duurzaam gevangen rond IJsland. De Atlantische kabeljauw bestanden in de zee zijn erg goed. Daarnaast beschikt deze vis over een MSC keurmerk en wordt deze uitsluitend met duurzame visserijmethoden gevangen. Kies je voor viscollageen dan ben je verzekerd van een duurzaam product en maak je een duurzame keuze!

Viscollageen

Wij kiezen dus heel bewust voor collageen uit vis. Deze vorm komt het meest overeen met menselijk collageen en wordt het snelst opgenomen in het lichaam. Het is een duurzame keuze. Daarnaast biedt vis nog veel meer gezondheidsvoordelen. Het is een pure hoogwaardige bron van collageen, maar biedt bovendien omega-3 vetzuren die de huidcellen beschermen en ook ontzettend gezond zijn voor de rest van je lichaam!

Probeer Viscollageen eens uit. 100% natuurlijk viscollageen, afkomstig van Atlantische kabeljauw, duurzaam gevangen rond IJsland. Hydrolysaat poeder voor een snelle opname in het lichaam en om eenvoudig te mengen.

Kies bewust voor vis

Omega 3-vetzuren uit vis (EPA en DHA) zijn goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen. Ze dragen bij aan een verantwoord vetgehalte in het bloed. Bovendien zijn EPA en DHA goed voor het hart. Wil je collageen en omega 3 via je voeding binnenkrijgen? Eet dan meer vis, maar kies wel altijd duurzaam. Freshly Fish levert duurzame visfilets, MSC en ASC gecertificeerd.

Riekelt van Urk
Riekelt van Urk

Functie
Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut in mijn praktijk, Van Urk Voeding en Gezondheid. Dit doe ik al acht jaar. Daarvoor heb ik elf jaar lang in het onderwijs gezeten als docent biologie. Zo is mijn interesse in orthomoleculaire therapie ontstaan. Vanwege chronische vermoeidheid ben ik gestopt met lesgeven en met een opleiding tot voedingsdeskundige begonnen. Ik kwam erachter dat voeding veel doet op het gebied van herstel en het terugkrijgen van energie. Ik heb deze principes zelf toegepast en dat smaakte naar meer. Daarom startte ik mijn eigen praktijk. Voor Viscollageen vervul ik een adviserende rol bij specifieke vragen over collageen en de effecten op het menselijk lichaam.
Opleiding
- Biologie /
- Orthomoleculair therapeut /
- Voedingsdeskundige /
- Gewichtsconsulent /
- BrainQ therapeut
Ervaring met viscollageen
In mijn praktijk verkoop ik supplementen om vitamines en mineralen aan te vullen. Maar ik kwam erachter dat mijn klanten vaak kampen met een tekort aan aminozuren. Viscollageen bevat acht van de negen essentiële aminozuren en is daarom een uitermate geschikt product om dit tekort aan te vullen. In het verleden heb ik intensief aan hardlopen gedaan. Op een gegeven moment kreeg ik slijtage in mijn knie en de fysiotherapeut zei dat ik niet meer mocht hardlopen. Maar daar wilde ik me niet zomaar bij neerleggen, dus zette ik viscollageen in.
Favoriet product
Ik gebruik het liefst de naturel viscollageen. Smaakjes zijn niet zo mijn ding. Ik meng een grote eetlepel collageen door koud water en voeg hier een scheutje honing aan toe.
Viscollageen

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief