Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Collageen draden – werkt het echt?

Een van de nieuwste trends op het gebied van collageen zijn collageen draden. Dit geen collageen supplement, maar een behandeling bij de schoonheidsspecialiste.

Wat zijn collageen draden precies? Hoe werkt zo’n behandeling? En nog belangrijker: biedt het ook echt resultaten?

Wat zijn collageen draden?

Een behandeling met collageen draden heeft het doel om de huid strakker te maken en lijntjes in het gezicht op te vullen. Collageen draden zijn zelf oplossende draden die als het ware in een rimpel worden gelegd. De draden zijn in serums met bepaalde ingrediënten gelegd. Het idee is dat de collageen draden de rimpel opvullen, net als fillers of botox dat doen. Alleen wordt er met een collageen draad behandeling geen naald gebruikt, zoals bij fillers en botox wel het geval is.

Maar zorgt de behandeling wel daadwerkelijk voor minder rimpels? Daar gaan we verderop in de blog dieper op in.

Is een behandeling met collageen draden hetzelfde als een draadlift behandeling?

Nee, dit zijn twee verschillende behandelingen. Een draadlift behandeling is een invasieve cosmetische ingreep en waarbij afbreekbare hechtdraden met behulp van naalden in de diepere huidlaag worden geplaatst. Het is als het ware een soort facelift. Een draadlift behandeling zou de huid liften en collageenaanmaak stimuleren. De draden, meestal gemaakt van PDO (polydioxanon), worden gebruikt voor versteviging van de huid. Deze draden worden ook vaak gebruikt voor het hechten van wonden. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Hoe werkt een draadlift behandeling?

Bij een draadlift wordt beweerd dat je huid strakker wordt door medische draden in je gezicht aan te brengen en vervolgens je huid omhoog te trekken door de draad aan te spannen. Het is bedoeld om de vorm van je gezicht vorm te geven en te liften. Zodra een draad met weerhaakjes is ingebracht, wordt de genezingsreactie van je lichaam geactiveerd. Ook al raak je niet gewond door de draad onder je huid, je lichaam detecteert een hechtmateriaal en stimuleert de aanmaak van collageen in het getroffen gebied. Het idee is dat lichaamseigen collageen de gaten in de verslapte huid opvult en je gezicht weer een jeugdigere elasticiteit geven.

Cosmetisch artsen stellen dat mensen na een collageen draadlift een strakkere huid zou kunnen krijgen. Maar wetenschappelijk bewijs ontbreekt. Daarnaast hebben cosmetisch artsen er natuurlijk baat bij om de behandeling te verkopen.

Heeft een draadlift behandeling nadelen?

Een collageen draadlift wordt beschouwd als een veilige procedure, maar is niet zonder bijwerkingen. Er zijn een aantal bijwerkingen waar je rekening mee moet houden; zoals allergische reactie, pijn, zwellingen of bobbels in de huid waar de draad is toegepast.

Na een draadlift is het niet ongewoon om het volgende te ervaren:

 • Blauwe plekken
 • Zwelling
 • Bloeden
 • Lichte pijn op de plaats van de draadinjectie
 • Complicaties
 • Er is een kans van 15 tot 20 procent op verkleuringen van de huid.

Complicaties waar je op moet letten zijn onder andere:

 • Allergische reactie op ingrediënten in het inrijgmateriaal
 • Bloeding als gevolg van de procedure die zich achter je huid opbouwt
 • Zichtbare bobbels of trekken waar de draadjes zijn ingebracht
 • Migratie of onbedoelde beweging van de draadjes waardoor de huid er bobbelig uitziet
 • Pijn onder je huid als gevolg van een te strakke of onhandig geplaatste draden

Ook kan er als het gevolg van een collageen draadlift behandeling een infectie ontstaan. Bel je arts meteen als je het volgende opmerkt:

 • Groene, zwarte, bruine of rode afscheiding op de plaats van je ingreep
 • Zwelling langer dan 48 uur
 • Aanhoudende hoofdpijn
 • Koorts
 • Als je je zorgen maakt over complicaties, kun je het beste teruggaan naar de chirurg die de ingreep heeft uitgevoerd.

Sommige mensen vinden dat hun gezicht er na de behandeling anders uitziet dan ze hadden verwacht. Zorg ervoor dat je met je chirurg spreekt voordat je deze behandeling ondergaat, zodat je weet wat je kunt verwachten en kies altijd een gediplomeerde, gekwalificeerde chirurg om de procedure uit te voeren.

Een collageen draden behandeling, waarbij een draad in de rimpel wordt gelegd

Kan je collageen draden naast je gezicht ook op andere plekken toepassen?

Een collageen draad behandeling wordt vrijwel altijd op het gezicht toegepast. Vaak maak je een keuze uit één aandachtsgebied, zoals voorhoofd, ogen, mond en hals. De behandeling is vrij intensief, dus wordt niet het hele gezicht tegelijk behandelt. Daarnaast moet de behandeling verschillende keren worden herhaald om resultaat aan te tonen.

Wat zijn ervaringen met collageen draden? Hoe kan je voor en na foto’s beoordelen?

Helaas zijn er nog geen wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de daadwerkelijke effecten van collageen draad behandelingen. Wel is aangetoond dat collageen oraal innemen via poeders, tabletten of drankjes beter werkt dan collageen smeren via een crème of serum. Collageenmoleculen zijn namelijk te groot om de huid barrière te kunnen doorbreken.

Lees hier meer over: Collageen tabletten of poeder – wat werkt het best? En waarom werken crèmes niet?

Zijn er nadelen bij collageen draden?

Een collageen draadlift behandeling wordt beschouwd als risicovol, gezien het een ingrijpende ingreep is. Een collageen draden behandeling is minder invasief en veiliger met minder risico’s, maar r zijn een aantal nadelen aan verbonden. Zoals allergische reacties, de mindere effectivitieit dan collageen supplementen, de behandeling moet worden herhaald en de kosten die aan een behandeling zijn verbonden. Hieronder leggen we de nadelen van de behandeling uit:

Allergische reactie, pijn of zwelling door een collageendraad behandeling

In sommige gevallen reageert de huid gevoelig op de behandeling, maar er kan ook pijn, zwelling en bobbels optreden in de huid waar de draad wordt geplaatst. Informeer de behandelaar naar een juiste oplossing.

Minder effectief dan een collageen supplement

Collageen kan eigenlijk nauwelijks opgenomen worden door de huid. Collageenmoleculen zijn te groot om de huid barrière te doorbreken. Eigenlijk heeft het dus helemaal geen zin om collageen crèmes, serums te smeren. Collageen werkt alleen van binnenuit, waar het direct vanuit de bloedbaan naar het lichaam kan worden getransporteerd.

Een collageen draden behandeling moet worden herhaald

De behandeling is niet een quick fix. Je zou een collageen draad handeling zo’n 5 keer moeten herhalen. Met steeds een periode van zo’n 2 weken tussen de behandelingen.

Een collageendraad behandeling is duur

Daarnaast is het een zeer prijzige behandeling. De behandeling zou verschillende keren moeten worden herhaald, zonder dat er daadwerkelijk resultaat mee gegarandeerd wordt. Collageenpoeder gebruik je al vanaf 60 cent per dag!

Collageenpoeders vanaf 60 cent per dag

Een collageen draden behandeling heeft geen bewezen effect

Er zijn geen bewezen wetenschappelijke resultaten aangetoond met een collageen draad behandeling. Daarnaast moet je de behandeling verschillende keren herhalen. De voor en na foto’s van aanbieders en huidverzorgingsklinieken zijn vaak bewerkt of op een bepaalde manier gefotografeerd, alsof het meer resultaten oplevert dat het daadwerkelijk doet.

Kun je een behandeling met collageen draden zelf doen?

Collageendraden zijn tegenwoordig ook los te koop op internet. Echter is het niet slim om hier zelf mee aan de slag te gaan. Laat een collageen draad behandeling uitvoeren door een specialist, zo weet je zeker dat de behandeling veilig gebeurd.

Koop collageen draden via Bol.com

Heb jij ervaring met een collageen draad behandeling?

Heb jij een collageen draad behandeling ondergaan? Hoe was jouw ervaring? Deel hem hieronder in de reacties. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Waarom kiezen voor collageen poeder in plaats van collageen draden?

Collageenpoeder werkt van binnenuit, en heeft bewezen resultaten voor een soepele, stevigere huid. Op viscollageen.nl kun je verschillende collageenpoeders kopen die elk een eigen toepasbaarheid en samenstelling hebben.


Ervaringen met collageen poeder

Gebruikers van collageenpoeder ervaren verschillende positieve resultaten in hun huid, haar en nagels.

Reviews van collageegebruikers die anti aging eigenschappen ervaren
Dianne de Boer
Dianne de Boer

Functie
Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut bij Van Urk Voeding en Gezondheid. Hier worden ook de bestellingen van Viscollageen verwerkt. Zodoende mag ik ook een rol vervullen binnen Viscollageen als voedingsdeskundige en frontoffice-medewerker. Ik informeer en adviseer klanten bij inhoudelijke vragen over viscollageen en ik verwerk bestellingen.
Opleiding
- Bachelor Gezondheid en leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Master Psychopathologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Orthomoleculaire voedingsdeskundige /
- Orthomoleculair therapeut
Ervaring met viscollageen
Sinds ik collageen gebruik, heb ik een mooiere huid en glanzender haar. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste wordt dat steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan! We hebben veel terugkerende klanten die aangeven niet meer zonder viscollageen te willen, omdat ze er goede ervaringen mee hebben. Daarnaast geeft het nooit bijwerkingen en is het gemakkelijk in te nemen.
Favoriet product
Mijn persoonlijke favoriet is de viscollageen met sinaasappelsmaak en hyaluronzuur. De smaak is lekker en hyaluronzuur bevordert de hydratatie van het bindweefsel in de huid. De werkzame stof acetyl-glucosamine houdt vocht vast. Ik los de viscollageen op in koud water. Het smaakt naar een milde ranja door de sinaasappelsmaak. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik elke dag viscollageen. Collageen zorgt namelijk voor een goede huidelasticiteit wat kan helpen om striae te voorkomen.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *