Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Dun haar – Zorgen pillen of haar supplementen voor haargroei?

Dunner haar, een vervelend en veelvoorkomend probleem. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Van een verkeerde shampoo, gebruik van teveel stylingstools en ons voedingspatroon, tot stress en hormoonschommelingen.

Maar geen nood: sommige van deze dingen zijn te verhelpen. Bovendien delen we een aantal trucs om je haar meer volume te geven. Zo lijkt je haar optisch dikker en minder dun! Ohja, en werken pillen of haargroei supplementen nou echt? Wij zoeken het voor je uit.

Wat is dun haar?

Dun haar kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Bij mannen is haarverlies sneller zichtbaar bij de haarlijn op het voorhoofd. Vrouwen krijgen vaker last van haarverlies over het hele hoofd. Aan de volgende symptomen is dunner wordend haar te herkennen:

Symptomen van dunner haar
 • Je kapsel zit minder goed dan voorheen en hebt merkbaar minder volume.
 • Er blijven veel haren achter in je kam of borstel, op je kussen na het slapen en in het doucheputje na het wassen van je haren.
 • Er ontstaan inhammen in de haarlijn op je voorhoofd en/of kale plekken verdeeld over het hoofd.
Oorzaken van dunner wordend haar

Dunner wordend haar kan verschillende oorzaken hebben. De beste manier om haaruitval tegen te gaan is het nagaan van de oorzaak. Als je last van dun haar hebt, merk je misschien een of meerdere van de volgende symptomen op:

 • Hormonale schommelingen: Veel vrouwen krijgen na hun bevalling last van veel haarverlies. Ook tijdens de overgang kunnen vrouwen veel haar verliezen. Dit wordt veroorzaakt door veranderingen in je hormoonsamenstelling en is heel normaal.
 • Overmatig stylen van haar: Het strak invlechten of opsteken van je haar kan het haar breken, dit wordt traction alopecia genoemd. Ook het stylen van het haar door hittedragende apparaten als een stijl- of krultang en chemische processen kunnen veel schade aan het haar brengen. Probeer eerst een hittebeschermende spray te gebruiken om het haar te beschermen.
 • Vitamine- of mineraaltekorten: IJzer, omega 3 en verschillende B vitamines hebben invloed op onze haarstructuur. Lees hier alles over in onze blog over haaruitval door vitamine tekort.
 • Seizoensgebonden haaruitval: Net als honden en katten, verliezen ook wij meer haren tijdens de herfst en lente. Zo verlies je per dag soms wel 50 tot 100 haren. Het is normaal dat dit een paar weken duurt.
 • Ook het hebben van stress heeft invloed op haarverlies. Probeer meer te ontspannen en te leren omgaan met stressmomenten.
 • Sommige medicijnen hebben als bijwerking haaruitval, zoals chemotherapie, cholesterolverlagers, middelen tegen depressies, bloeddrukmiddelen en maagzuurremmers.
 • Een te laag gewicht kan ook invloed hebben op haarverlies. Mede te wijten aan te kort aan belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer en mineralen – maar ook de belangrijkste bouwstoffen eiwitten, koolhydraten en vetten.
 • Ook schildklierproblemen kunnen haarverlies veroorzaken. De schildkier kan lichaamsfuncties veranderen en de haargroeicyclus verstoren.
 • Ook chemotherapie kan ernstig haaruitval veroorzaken. Dat komt omdat een onderdeel van de het medicijn cytostatica, de haarvormende cellen kan beschadigen. Hierdoor wordt er minder of geen nieuw haar gemaakt. Het haar wordt dunner, breekt snel af of valt uit.
last van dun haar

Welke oplossing kies jij? Een ander kapsel om dunner wordend haar te verhullen, of er iets aan doen?

Als je een van deze symptomen opmerkt, geen paniek! Wij hebben een aantal paar tips om dunner haar er voller uit laten zien:

 • Haaruitval is sneller zichtbaar bij een kapsel met lang haar. Met een korter kapsel is er makkelijker volume in te brengen en is de kans kleiner dat er haar uitvalt. Lang haar is zwaarder en valt sneller uit.
 • Daarnaast kan je scheiding veel invloed uitoefenen op het volume van je haar. Zo kun je bijvoorbeeld een zijscheiding maken in plaats van een midden scheiding. Of de scheiding of haaraccessoire gebruiken om haar over een kale plek te laten vallen.
 • Het gebruik van droogshampoo bij de wortels van het haar kan meer volume geven aan het haar.
 • Ook licht touperen van haar dat dicht bij de wortels zit, kan het haar optisch meer volume geven.

Bovenstaande tips zijn natuurlijk maar een tijdelijke oplossing. Als je voor langere tijd last hebt van veel haarverlies is het het overwegen waard om te kijken wat je er nog meer tegen kunt doen.

Welke soorten behandelingen werken goed tegen dun haar?

Er zijn veel middelen te koop tegen haarverlies, zoals shampoos met cafeïne, lotions en crèmes. Werkt shampoo tegen dun haar? Shampoo met cafeine kan helpen tegen haaruitval, omdat het de werking van de het dihydrotestosteron (DHT) zou blokkeren. DHT is een van de factoren die haaruitval kan veroorzaken, maar de hoeveelheid cafeïne die nodig is om dit tegen te gaan is groot. Dit staat gelijk aan zo’n 70 kopjes koffie per dag en shampoos komen slechts 5 minuten in contact met de huid. In die 5 minuten zou er dan wel heel veel cafeine in de haarwortelzakjes moeten komen om de haaruitval daadwerkelijk tegen te gaan.

Wel is bewezen dat je voedingspatroon invloed heeft op je haargroei. IJzer bijvoorbeeld speelt hier een grote rol in. Lees alles over de invloed van voeding op je haargroei in onze blog over haaruitval door vitamine tekort.

haarpillen of haar supplement voor dun haar

Zijn er ook pillen of haarvitamines voor haargroei?

Om je haar gezond te houden heeft je lichaam vitamines en mineralen nodig. Een tekort aan een of meer van deze vitamines kan leiden tot haarverlies bij vrouwen. Daarnaast spelen ze een grote rol bij een gezonde huid en nagels. De belangrijkste vitamines en mineralen die een rol spelen bij onze huid, haren en nagels zijn:

Wat zijn bewezen haargroeimiddelen?

Er is van 2 producten wetenschappelijk bewezen dat ze haaruitval stoppen, maar deze werken dan ook niet bij iedereen. Het gaat om Minoxidil (vrij verkrijgbaar en geschikt voor zowel de man als de vrouw) en Finasteride ( alleen op recept verkrijgbaar en niet bestemd voor vrouwen).

Wat is het beste supplement voor haargroei?

Wij geloven in de complete aanpak van dunner wordend haar. Heb je bijvoorbeeld een ernstig tekort aan vitamines? Zorg dan voor een volwaardig voedingspatroon. Pak de (mogelijke) oorzaak van dunner worden haar aan.

We hebben de indirecte oorzaken van haarverlies besproken, maar de directe oorzaak is vooral verhard collageen. Collageen is een eiwit dat de structuur geeft aan onze bloedvaten rond de haarzakjes. Wanneer het collageen in deze bloedvaten in kwaliteit achteruit gaat, krijgen de haren onvoldoende zuurstof en vallen uit. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen maakt ons lichaam aan.

Geef daarom je lichaam, van binnenuit een collageen en vitamine C boost, om je collageen op peil te houden en haarzakjes te versterken.

Het beste supplement voor haargroei is daarom collageen, dat direct de oorzaak aanpakt van dunner wordend haar. Bekijk onze collageen uit vis in webshop om het gemakkelijk online te bestellen, en ervaringen van gebruikers te lezen.

Viscollageen
Viscollageen Hydrolysaat
€18.95

Dianne de Boer
Dianne de Boer

Functie
Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut bij Van Urk Voeding en Gezondheid. Hier worden ook de bestellingen van Viscollageen verwerkt. Zodoende mag ik ook een rol vervullen binnen Viscollageen als voedingsdeskundige en frontoffice-medewerker. Ik informeer en adviseer klanten bij inhoudelijke vragen over viscollageen en ik verwerk bestellingen.
Opleiding
- Bachelor Gezondheid en leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Master Psychopathologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Orthomoleculaire voedingsdeskundige /
- Orthomoleculair therapeut
Ervaring met viscollageen
Sinds ik collageen gebruik, heb ik een mooiere huid en glanzender haar. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste wordt dat steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan! We hebben veel terugkerende klanten die aangeven niet meer zonder viscollageen te willen, omdat ze er goede ervaringen mee hebben. Daarnaast geeft het nooit bijwerkingen en is het gemakkelijk in te nemen.
Favoriet product
Mijn persoonlijke favoriet is de viscollageen met sinaasappelsmaak en hyaluronzuur. De smaak is lekker en hyaluronzuur bevordert de hydratatie van het bindweefsel in de huid. De werkzame stof acetyl-glucosamine houdt vocht vast. Ik los de viscollageen op in koud water. Het smaakt naar een milde ranja door de sinaasappelsmaak. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik elke dag viscollageen. Collageen zorgt namelijk voor een goede huidelasticiteit wat kan helpen om striae te voorkomen.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *