Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Pijnlijke gewrichten

Gewrichtspijn? Is er een natuurlijk middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten?

Gewrichtspijn kan erg vervelend zijn. Deze klachten kunnen ontstaan door het maken van een verkeerde beweging, zware belasting of door intensief sporten. Daarnaast kunnen chronische aandoeningen blijvende gewrichtsklachten veroorzaken als artrose, reumatoïde artritis en andere ontstekingen aan de gewrichten. Van deze aandoening is geen genezing door medicijn bekend, maar er zijn wel middelen die klachten kunnen verlichten.

Heeft gewrichtspijn te maken met de overgang?

Tijdens de overgang gebeurt er veel in het vrouwelijk lichaam. Zo daalt het hormoon oestrogeen, dat de veroudering van de huid versnelt. Maar hoe werkt dat precies? Oestrogeen heeft invloed op de collageenaanmaak in ons lichaam. Doordat ons vermogen voor eigen collageenaanmaak afneemt, vermindert de hydratatie en doorbloeding van het kraakbeen, de spieren en gewrichten. Hierdoor kunnen gewrichten minder soepel bewegen en ontstaat er meer wrijving, waardoor de gewrichten pijnlijk kunnen aanvoelen.

Is er een behandeling?

De gewrichtsklachten kunnen na de overgang verdwijnen, maar er kan ook schade aan de gewrichten ontstaan. Om permanente schade aan de gewrichten zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

 • Regelmatig bewegen is erg gezond, maar ook voor soepele gewrichten erg belangrijk. Probeer in beweging te blijven door matig intensieve bewegingen zoals wandelen.
 • Daarnaast is een goede lichaamshouding belangrijk, zodat spieren en gewrichten niet verkrampt en pijnlijk vast komen te zitten. Zit rechtop, rug recht en schouders ontspannen.
 • Zorg voor voldoende (nacht)rust, zowel lichamelijk als geestelijk.
 • Voeding met veel suiker, alcohol en cafeïne kunnen pijn aan de gewrichten verergeren.
 • Voeding met fyto-oestrogenen kan helpen bij de oestrogeenaanmaak. Soja bevat bijvoorbeeld fyto-oestrogenen, plantaardige stoffen die sterk lijken op het hormoon oestrogeen.
 • Ook kan een massage verlichting van de pijn geven.

Voeding tegen gewrichtspijn

Naast bovenstaande tips kan ook je voedingspatroon invloed uitoefenen op gewrichtspijn. Zo lijkt het dat sommige zuivelproducten, eieren, suiker en vlees de gewrichtspijn bij artrose patiënten zouden verergeren. Zo kun je je glaasje melk, schaaltje kwark of yoghurt en snoep beter laten staan bij erge gewrichtspijn. Vitamine C lijkt juist weer een goed effect te hebben op het verminderen van de pijn. Eet daarvoor fruit als sinaasappels, citroen, grapefruits en paprika’s.

Pijnlijke gewrichten collageen helpt

Waarom merk je gewrichtsklachten vaak in de voet, schouder en handen?

Pijnklachten aan gewrichten ontstaan vaker in de kleine gewrichten zoals de handen, polsen, schouders en enkels. Deze gewrichten gebruiken we haast de hele dag door. Bij een verkeerde houding kunnen deze gewrichten al snel stijf en beurs gaan aanvoelen. Daarnaast zijn pijnklachten bij artrose ook vaak te merken aan de vingerkootjes en polsen. Bij vrouwen komt artrose in de handen 2,6 keer vaker voor dan bij mannen. Dit zou te maken kunnen hebben met hormonale veranderingen als gevolg van de overgang. Daarnaast hebben vrouwen vaak meer beweeglijkheid in hun gewrichten.

Collageen tekort – hoe kan ik dat merken?

Zoals je hierboven kon lezen heeft het hormoon oestrogeen invloed op de collageenaanmaak in het lichaam, waardoor de doorbloeding van het kraakbeen in de gewrichten sterk vermindert. Collageen is verantwoordelijk voor verschillende processen in ons lichaam, maar na onze 25ste kan ons lichaam het steeds minder goed zelf aanmaken. Collageen is niet alleen een bouwstof van ons kraakbeen, maar ook van onze botten, spieren, huid, haar en nagels.

Waarom kiezen voor viscollageen

Door elke dag collageen te gebruiken, houd je je collageen op peil en voed je je lichaam van binnenuit. Collageen is een lichaamseigen bestanddeel van ons kraakbeen en onze gewrichten. Voeg collageen toe aan je dagelijkse routine om te zien wat het voor jou kan doen.

Er zijn verschillende soorten collageen op de markt. Zo is er rundercollageen, plantaardig collageen en viscollageen. Viscollageen lijkt het meest op het collageen van mensen en wordt daarom snel opgenomen in ons lichaam. Vitamine C heeft een bewezen ondersteunende werking van collageen. Kies voor het beste resultaat een collageenproduct met vitamine C, zoals Viscollageen met vitamine C en hyaluronzuur

Laurie Ras
Laurie Ras

Functie
Ik ben voedingsdeskundige en oefentherapeut. Samen met mijn man, Albert, heb ik Viscollageen opgericht. Ik heb een tijdje oefentherapie gegeven in de praktijk van mijn vader, Van Urk Voeding en Gezondheid. Omdat Viscollageen ging groeien ben ik daarmee gestopt, maar mijn kennis hiervan komt goed van pas bij het adviseren van onze klanten. In mijn dagelijkse werkzaamheden verwerk ik de bestellingen en doe ik de klantenservice.
Opleiding
- Hbo Voedingsdeskundige /
- Hbo Oefentherapie Cesar /
- Cursus sportoefentherapie
Ervaring met viscollageen
Na mijn bevalling heb ik viscollageen gebruikt voor mijn herstel en om aan te sterken. Ik gebruik het niet dagelijks, maar wel na het sporten. Toen ik in de praktijk nog patiënten behandelde, zag ik dat klanten met verschillende klachten terug bleven komen voor viscollageen. Het wordt met name als beautyproduct geprofileerd, maar ik krijg regelmatig berichten van mensen die het voor hun gezondheid gebruiken. Ik vind het fijn om mensen echt te kunnen helpen.
Favoriet product
De sinaasappelsmaak vind ik lekker in een glas water. Ik heb ook een tijdje naturel gebruikt, dat deed ik door mijn yoghurt. Ik ben persoonlijk fan van de combinatie viscollageen en spirulina. Dit supplement bevat veel mineralen die belangrijk zijn voor je herstel in de context van sport en beweging.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

10 reacties

 1. Beste Lauri

  De arts heeft “gonartrose” in de rechterknie geconstateerd. Ik zie 1 aangifte voor sporters = Collageen met spirulina en 2 Hoogwaardige gehydrolyseerde viscollageen.
  Welke van de 2 kan ik het beste hiervoor gebruiken?

  • Beste Jos,

   Dit zijn in principe beide dezelfde producten, behalve dat de ‘collageen met spirulina’ een potje met spirulina tabletten erbij heeft. Ik raad je aan te kiezen voor onze naturel variant, de Viscollageen Hydrolysaat Poeder. Collageen kan helpen bij het herstellen van kraakbeen in de gewrichten, wat pijn kan verminderen en de mobiliteit kan verbeteren bij mensen met gonartrose.

   Groetjes, Laurie

  • Hallo Jeanet, ik raad je aan onze hoogwaardige gehydrolyseerde viscollageen te proberen. Collageen helpt bij het behoud en herstel van kraakbeen, wat essentieel is voor gezonde gewrichten. Daarnaast kan het de ontstekingsreactie verminderen, wat een belangrijke factor is bij de ontwikkeling van artrose.

 2. Ik heb nu 5 maanden vreselijke pijn in mijn dijbeen.en begin heup.[ Ik word vanht kastje naar de muur gestuurdVolgens een orthopeed is het een beginnende versleten heup Maar daa kan ik volgens hem niet zoveel.pijn van hebben Dus ik moest naar FyshioEn daar werd het nog erger van Ik heb 2 injecties gehad hebben niet geholpen Mijn schildklier werkt ook veel.te traag erg hoge waardes Dus wat raad u mij aan Ik ben 75 jaar Vrouw

  • Hallo Maria, ik kan je aanraden eens een kijkje te nemen bij onze reviews (9.2 gemiddeld) waar veel klantervaringen staan met o.a. verbeterde en zelfs verholpen gewrichtsproblemen. Dagelijks 10 gram viscollageen voor minimaal 4 maanden lang zou al een positief resultaat kunnen geven. Hopelijk helpt je dit bij de zoektocht naar een middel tegen de gewrichtspijn. Mocht je nog meer vragen hebben dan hoor ik het graag.

 3. Vragen: hoeveel vis collageen poeder moet ik per dag gebruiken?
  Bestaan er ook grotere verpakkingen dan 300 gram?
  Is wei poeder concentraat /isolaat beter of slechter dan vis poeder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *