Geen producten (0)
Geen producten (0)

Wat is collageen?


Huid, botten, kraakbeen, pezen, spieren, nagels en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Collageen is een lijmvormend eiwit, wat erg belangrijk is voor mensen en dieren. Van het menselijk eiwit, is 30% collageen. Ons kraakbeen bestaat bijvoorbeeld zelfs voor 65% uit collageen! Collageen bevat maar liefst meer dan 90% eiwit en een hoge concentratie van erg belangrijke aminozuren (hydroxyproline, alanine, arganine, glutaminezuur en asparaginezuur).

Collageen wordt tot het 25e levensjaar goed aangemaakt in ons lichaam, maar daarna neemt het aandeel collageen in het menselijk lichaam met de jaren af. Vanaf 50 jaar maken we zelfs helemaal geen collageen meer zelf aan. Zo onstaan onder andere rimpels en cellulitis, worden spieren en gewrichten minder soepel en het haar dunner. Het is dus erg belangrijk om dit aan te vullen!

 • Collageen inname is vooral belangrijk voor:
 1. Het versterkt botten, gewrichten, kraakbeen, spieren en pezen (ouderen/sporters)
 2. Strakkere huid, vermindering van rimpels en cellulitis.
 3. Voor glanzend en sterk haar en nagels. Ook bevordering van haargroei!
 4. Voorkomt maag en darmklachten.
 5. Elke dag een energieker gevoel!
 6. Kan stress/burn-out klachten verminderen.
 • Het product Vis Collageen Hydrosylaat.

Ons product is een poeder van 100% collageen, wat afkomstig is van de huid en graat van de kabeljauw. Het is dus een 100% natuurlijke bron en onbehandeld. Doordat het puur collageen is, is het een hoogwaardige bron van eiwitten. Hydrolysaat betekent dat de eiwitten gedeeltelijk zijn afgebroken en daardoor heel snel door het lichaam worden opgenomen. Bijvoorbeeld veel sneller dan een "eiwit isolaat" of een "eiwit concentraat" product.

 • Type colllageen?

Er zijn in totaal meer dan 28 verschillende typen collageen, maar type I t/m IV zijn verreweg het belangrijkst en meest voorkomend in het lichaam. Van het totale aantal collagenen is 90% het type I. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Vis Collageen.nl verkoopt type I collageen.

 • Waarom collageen van vis (kabeljauw)?

Collageen kan gemaakt worden uit plantaardige en dierlijke bronnen. Van de dierlijke bronnen, worden vaak vis of rund gebruikt. Vis collageen is de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is het meest vergelijkbaar met die van het menselijk lichaam. Daardoor wordt het heel goed opgenomen en is de werking zeer goed. Plantencollageen verschilt het meest met dat van de mens.

Wij kiezen voor collageen van duurzaam wild gevangen kabeljauw, doordat hier geen behandeling aan te pas is gekomen. Kweekvis of varkens/runderen hebben bijvoorbeeld te maken met het toedienen van antibiotica.  

 • Welke herkomst heeft de kabeljauw?

Onze collageen wordt gemaakt voor Atlantische kabeljauw, welke rond IJsland wordt gevangen. IJslandse kabeljauw, staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Het product wordt op een duurzame manier wild gevangen, onder het MSC keurmerk voor duurzaam wild gevangen vis. De Atlantische kabeljauw bestanden in de zee zijn erg goed, dus niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst een duurzame optie!  

 • Voor wie is Collageen geschikt?

1. Cosmetisch: huid, haar & nagels

Als huidproduct is collageen erg populair en bewezen effectief te zijn. Collageen is erg geschikt voor het voorkomen van rimpels en cellulitis en zorgt voor een strakke soepele huid. Collageen wordt namelijk erg veel in cosmetische producten verwerkt. Ook wordt collageen veel verwerkt in crèmes en shampoo. Maar helaas werkt dit niet, de huid kan geen collageen opnemen. Het moet ingenomen worden. 

Niet alleen huid, maar ook haar en nagels hebben behoefte aan collageen. Collageen zorgt voor glanzend en sterk haar en nagels. Daarnaast bevordert het de haargroei.

2. Sporters

Voor spierherstel gebruiken sporters na afloop vaak een vorm van eiwitshake. Collageen is een natuurlijke vorm van puur eiwit, wat dus een verantwoord alternatief is van de bekende eiwitshakes. Verder willen sporters graag dat hun gewrichen en kraakbeen soepel blijft, om de sport beter te kunnen beoefenen. Kraakbeen bijvoorbeeld, bestaat voor ongeveer 65% uit collageen!

Inname van collageen na afloop van het sporten is een perfect natuurlijk supplement! Daarnaast geeft collageen een energieker gevoel!

3. Ouderen

Na 50 jaar is de aanmaak van collageen door het menselijk lichaam verwaarloosbaar klein. Dit is de grootste reden waarom ouderen zulke stijve botten, spieren, gewrichten en spieren hebben. Dit kan het dagelijks leven een stuk lastiger maken. Door dagelijkse inname van collageen hydrosylaat, worden de dagelijkse bewegingen eenvoudiger!

Dus voor de beste en goedkoopste collageen hydrolysaat van kabeljauw: www.viscollageen.nl

Direct bestellen:

Vis Collageen - Zak 400 gram Inhoud: 400 gram (dus voor 33 dagen gebruik) Puur Vis…
€ 23,95 € 19,95