Geen producten (0)
Geen producten (0)

Wat is collageen?

Huid, botten, kraakbeen, pezen, spieren, nagels en tanden bestaan grotendeels uit lichaamseigen collageen. Collageen is een lijmvormend eiwit in ons lichaam, wat erg belangrijk is voor mensen en dieren. Ons kraakbeen bijvoorbeeld, bestaat voor meer dan de helft uit collageen! 

Collageen wordt tot het 25e levensjaar goed aangemaakt in ons lichaam, maar daarna neemt het aandeel lichamelijk collageen af. Vanaf ongeveer 50 jaar, maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer zelf aan. Collageen afname in ons lichaam is mede verantwoordelijk voor bijvoorbeeld vorming van rimpels en cellulitis, spieren en gewrichten die minder soepel worden. Kortom, lichaamseigen collageen heeft een belangrijke functie.

  • Het product Vis Collageen Hydrosylaat.

Ons product is een poeder van 100% collageen, wat afkomstig is van de huid en graat van de kabeljauw. Het is dus een natuurlijk supplement. Hydrolysaat betekent dat de eiwitten gedeeltelijk zijn afgebroken en daardoor sneller door het lichaam worden opgenomen. 

  • Waarom collageen van vis (kabeljauw)?

Collageen kan gemaakt worden uit plantaardige en dierlijke bronnen. Van de dierlijke bronnen, worden vaak vis of rund gebruikt. De structuur van collageen van de vis, is het meest vergelijkbaar met die van het menselijk lichaam. Plantencollageen verschilt het meest met dat van de mens.

Wij kiezen voor collageen van duurzaam wild gevangen kabeljauw, doordat hier geen behandeling aan te pas is gekomen. Kweekvis hebben bijvoorbeeld regelmatig te maken met het toedienen van antibiotica.  

  • Welke herkomst heeft de kabeljauw?

Onze collageen wordt gemaakt voor Atlantische kabeljauw, welke rond IJsland wordt gevangen. Het product wordt op een duurzame manier wild gevangen. De Atlantische kabeljauw bestanden in de zee zijn erg goed, dus niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst een duurzame optie!  

  • Voor wie is Collageen geschikt?

Eigenlijk heeft iedereen baat bij extra inname van collageen, maar vooral ouderen en sporters kunnen het extra goed gebruiken.

Direct bestellen:

Vis Collageen - Zak 400 gram Inhoud: 400 gram (dus voor 33 dagen gebruik) Puur Vis…
€ 25,95 € 21,95