Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Collageen recept – Aardbeienkwarktaart met collageen

Een heerlijke taart, die ook nog eens goed voor je is lijf is? Wie wil dat nou niet? Deze kwarktaart is makkelijk te maken, hoeft niet de oven in en is bovendien snel klaar. De collageen maakt de taart lekker stevig en geeft een frisse smaak!

Ingrediënten voor de aardbeikwarktaart

  • 4 maatscheppen Viscollageen Aardbei
  • 250 gram Bastogne koeken (1 pak)
  • 7 gelatineblaadjes
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 500 g aardbeien
  • 125 gram frambozen
  • 1 perssinaasappel
  • 500 g magere kwark
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 250 ml verse slagroom
  • 4 el aardbeienjam

Bereiding voor de taart


Bekleed de springvorm met bakpapier. Haal de gelatineblaadjes los van elkaar en leg in een ruime schaal met koud water. Verkruimel de Bastognekoeken en doe in een kom. Tip voor als je geen keukenmachine hebt: leg de koekjes in het midden van een schone theedoek, vouw dicht en sla/druk met een pan of zware schaal de koekjes tot kruimels. Smelt vervolgens de boter en meng dit in een schaal door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk aan.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer in de keukenmachine. Houd een paar apart voor de garnering. Pers de sinaasappel uit en verwarm op laag vuur in een pannetje. Haal het pannetje met sinaasappelsap van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en voeg al roerend aan de warme sinaasappelsap toe. Voeg ook de scheppen Viscollageen aardbei aan het mengsel toe. Roer door tot de gelatine en het collageen goed is opgelost. Laat het mengsel even afkoelen.

Roer in een kom de kwark, suiker, het sinaasappelmengsel en de aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm.

Laat de kwarktaart een paar uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met de frambozen en overgebleven aardbeien.


Laurie Ras
Laurie Ras

Functie
Ik ben voedingsdeskundige en oefentherapeut. Samen met mijn man, Albert, heb ik Viscollageen opgericht. Ik heb een tijdje oefentherapie gegeven in de praktijk van mijn vader, Van Urk Voeding en Gezondheid. Omdat Viscollageen ging groeien ben ik daarmee gestopt, maar mijn kennis hiervan komt goed van pas bij het adviseren van onze klanten. In mijn dagelijkse werkzaamheden verwerk ik de bestellingen en doe ik de klantenservice.
Opleiding
- Hbo Voedingsdeskundige /
- Hbo Oefentherapie Cesar /
- Cursus sportoefentherapie
Ervaring met viscollageen
Na mijn bevalling heb ik viscollageen gebruikt voor mijn herstel en om aan te sterken. Ik gebruik het niet dagelijks, maar wel na het sporten. Toen ik in de praktijk nog patiënten behandelde, zag ik dat klanten met verschillende klachten terug bleven komen voor viscollageen. Het wordt met name als beautyproduct geprofileerd, maar ik krijg regelmatig berichten van mensen die het voor hun gezondheid gebruiken. Ik vind het fijn om mensen echt te kunnen helpen.
Favoriet product
De sinaasappelsmaak vind ik lekker in een glas water. Ik heb ook een tijdje naturel gebruikt, dat deed ik door mijn yoghurt. Ik ben persoonlijk fan van de combinatie viscollageen en spirulina. Dit supplement bevat veel mineralen die belangrijk zijn voor je herstel in de context van sport en beweging.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief