Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Skinbooster met beauty collageen poeder – Zo kies je de beste

Een goede huidverzorging is de basis voor een mooie huid. Door een effectieve skincare routine, een gezond voedingspatroon en het drinken van voldoende water, zorg je goed voor je huid. Veel vrouwen helpen de natuur graag een handje mee, door botox, fillers of een skinbooster behandeling. Maar deze effecten zijn slechts tijdelijk en bovendien onnatuurlijk. In deze blog gaan we dieper in op wat wél werkt en wat een natuurlijke skinbooster is.

Wat is een skinbooster behandeling?

Een skinbooster behandeling is tegenwoordig erg populair. Met een injectie of dermapen worden er een aantal stoffen ingebracht die huidstructuur verbeteren. Daarnaast kan volumetoename binnen de huid ontstaan, waardoor rimpels een tijdelijke lift krijgen. Klinkt heel onschuldig, maar toch kunnen er een aantal bijwerkingen ontstaan. De meest voorkomende bijwerkingen zijn blauwe plekken, zwelling en jeuk. Daarnaast wordt pas optimaal resultaat beloofd als een kuur minimaal 3 keer wordt herhaald, met tussenpozen van 4 weken. Een dure aangelegenheid. En hoelang de resultaten dan zichtbaar blijven? Dat verschilt heel erg per behandeling. Maar aangezien skinbooster behandelingen slechts tijdelijk zijn, zijn resultaten tot maximaal 12 maanden zichtbaar.

Natuurlijke skinbooster van binnenuit

Skinbooster behandelingen zijn vrijwel altijd onnatuurlijk met injecties of botox, maar gelukkig bestaan er ook natuurlijke skinboosters. Zo zijn er bijvoorbeeld supplementen in de markt die natuurlijke ingredienten en voedingsstoffen bevatten. Het effect hiervan is niet alleen meer blijvend, aangezien je de natuurlijke voedingsstoffen in je lichaam aanvult. Ook biedt je je lichaam effectieve, natuurlijke voedingsstoffen die meer gezondheidsvoordelen hebben.

Wat zijn de ingrediënten van een goede skinbooster?

Er zijn een aantal ingrediënten met bewezen schoonheid bevorderende eigenschappen, namelijk;
– Biotine en zink dragen bij aan gezonde nagels, huid en haar.
– Selenium draagt bij aan sterke nagels en haren.
– Vitamine C is een antioxidant en beschermt onze (huid)cellen tegen schade. Daarnaast versterkt het de werking en opname van collageen.
– Daarnaast zijn collageen en hyaluronzuur hele belangrijke natuurlijke skinboosters, hier gaan we later dieper op in.

Hoe boost je de huid met collageen?

Collageen is een belangrijk eiwit in het lichaam, dat structuur en elasticiteit geeft aan haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Het zorgt daarnaast voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ons lichaamseigen collageen neemt na onze 25ste steeds meer af. Door dagelijks collageenpoeder te gebruiken, houd je je collageenniveau op peil en behoud je een jeugdige uitstraling.

Lees meer over collageen in de blog: Wat is collageen?

Er is onderzoek gedaan naar de resultaten van Viscollageen die de volgende resultaten lieten zien:

  • Gezondere huid. Viscollageen liet in onderzoek zien dat het kan helpen bij het verbeteren van de vochtigheid van de huid en daarmee helpt het ook tegen de schadelijke effecten van UV-straling in zonlicht. Bron
  • Minder rimpelvorming. Het gebruik van viscollageen kan bijdragen aan een betere elasticiteit van de huid en daarmee rimpelvorming tegengaan. Zo wordt de huid weer stevig en soepel.
  • Werking als antioxidant. Viscollageen bevat eiwitdeeltjes die als antioxidant kunnen werken. Antioxidanten kunnen schadelijke stoffen in je lichaam neutraliseren en gaan celveroudering tegen. Bron

Hoe vergelijk je skin booster voor en na?

Om de resultaten van een skin booster te meten, kun je een voor en na foto maken. Maak een foto bij een goede belichting en bewaar deze goed. Resultaten van een collageenpoeder zijn meestal na 3 maanden te merken. Het kan zijn dat dit bij jou natuurlijk nog wat langer duurt, of dat je het juist wat eerder merkt.

Wat zijn de ervaringen?

Of je nou kiest voor een skin booster behandeling of een natuurlijke skin booster, een mooie huid is natuurlijk het doel. Maar hoe meet je of het ook daadwerkelijk resultaat heeft? Om een goede afweging te maken, kun je je verdiepen in de ervaringen van anderen. Hoe hebben zij een product of behandeling ervaren? Merken zij daadwerkelijk verschil? Bekijk de Google Mijn bedrijfspagina of de Kiyoh reviews van een webshop of specialist.

Klanten beoordelen Viscollageen gemiddeld met 5 sterren

Hoe krijg je een natuurlijke glow?

Fillers, botox en natuurlijke skinboosters hebben één belangrijk ingrediënt gemeen: hyaluronzuur. Hyaluronzuur bindt zich aan water en houdt zo de huid kreukvrij. Hierdoor voelt de huid zachter en gladder en het ziet er stralend gehydrateerd uit.

skinbooster collageen met hyaluronzuur en vitamine C

Skinbooster collageen + hyaluronzuur

Viscollageen heeft een compleet product ontwikkeld waarmee je zowel je dagelijkse collageenbehoefte als hyaluronzuur binnenkrijgt. Deze gouden combinatie is de beste oplossing voor een gehydrateerde, sterke huid. Verschillende gebruikers geven aan geen last meer te hebben van een droge schrale huid, maar stralen meer en ervaren een zachtere huid.

Bronvermelding

[An overview of the beneficial effects of hydrolysed collagen intake on joint and bone health and on skin ageing] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26267777/

Oral Intake of Collagen Peptide Attenuates Ultraviolet B Irradiation-Induced Skin Dehydration In Vivo by Regulating Hyaluronic Acid Synthesis https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30423867/

Improvement of skin condition by oral administration of collagen hydrolysates in chronologically aged mice https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27747904/

Dianne de Boer
Dianne de Boer

Functie
Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut bij Van Urk Voeding en Gezondheid. Hier worden ook de bestellingen van Viscollageen verwerkt. Zodoende mag ik ook een rol vervullen binnen Viscollageen als voedingsdeskundige en frontoffice-medewerker. Ik informeer en adviseer klanten bij inhoudelijke vragen over viscollageen en ik verwerk bestellingen.
Opleiding
- Bachelor Gezondheid en leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Master Psychopathologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Orthomoleculaire voedingsdeskundige /
- Orthomoleculair therapeut
Ervaring met viscollageen
Sinds ik collageen gebruik, heb ik een mooiere huid en glanzender haar. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste wordt dat steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan! We hebben veel terugkerende klanten die aangeven niet meer zonder viscollageen te willen, omdat ze er goede ervaringen mee hebben. Daarnaast geeft het nooit bijwerkingen en is het gemakkelijk in te nemen.
Favoriet product
Mijn persoonlijke favoriet is de viscollageen met sinaasappelsmaak en hyaluronzuur. De smaak is lekker en hyaluronzuur bevordert de hydratatie van het bindweefsel in de huid. De werkzame stof acetyl-glucosamine houdt vocht vast. Ik los de viscollageen op in koud water. Het smaakt naar een milde ranja door de sinaasappelsmaak. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik elke dag viscollageen. Collageen zorgt namelijk voor een goede huidelasticiteit wat kan helpen om striae te voorkomen.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief