Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

De oplossing voor een droge huid (2)

Droge huid? Lees over de oorzaak. En werkt collageen erbij?

Schilfers, lijntjes, rode plekken; een droge huid maakt je soms ineens een paar jaar ouder. Bovendien voelt het ook nog eens enorm vervelend aan. Gelukkig is er veel aan te doen, maar voordat je actie kunt ondernemen, moet je wel eerst de oorzaak achterhalen.

Wat is de oorzaak van een extreem droge huid?

Mensen met een droge huid hebben een tekort aan talg (vet) in de huid, wat leidt tot vochtverlies en uitdroging. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Gebruik van verkeerde producten

Irriterende ingrediënten als alcohol en aceton kunnen de barrièrefunctie beschadigen. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger je lichaam uit zichzelf weer kan herstellen. Hierdoor houdt de huid minder goed vocht vast, waardoor je uitdroogt, schilfertjes ontstaan en bacteriën hun gang kunnen gaan.

Te heet water

Door te heet douchen of te lang in een warm bad zitten, droogt de huid uit. Het tast op den duur de barrière van de buitenste huidlaag aan en neemt het vocht op uit de huid.

Wisselingen van seizoenen

Onze huid kan sterk reageren op het veranderen van seizoenen. Dat komt niet alleen door de temperatuurwisselingen van het weer, maar ook door de droge lucht als we thuis de verwarming aan hebben staan. De chemische balans van de huid kan worden verstoord, waardoor een droge huid en rode vlekken ontstaan.

Schoonmaakmiddelen

Ook zijn er veel producten als zeep, doucheschuim, schoonmaakmiddelen en shampoo die de huid droog maken. Veel schoonmaakmiddelen bevatten namelijk bestanddelen die de beschermlaag van je handen kunnen aantasten, waardoor je huid uitdroogt.

Stress

Stress vertraagt de celvernieuwing van je huid, waardoor je huid sneller uitdroogt en doffer oogt.

Met welke routine kan ik een droge huid voorkomen?

De oplossing is meestal simpel; als je last hebt van een droge huid is een goede verzorging belangrijk. Was je huid minimaal een keer per dag voorzichtig met een milde gezichtsreiniger. Spoel het gezicht goed af met lauwwarm water. Verzorg je huid vervolgens met een verzorgende, vettige crème (zonder parfum of andere toevoegingen) en smeer deze op het gezicht als de huid nog vochtig is. Dat zorgt ervoor dat vocht minder verdampt en de actieve ingrediënten beter hun werk doen.

Een goede huidverzorging voor droge huid

Heb je jeuk door een droge huid?

Het is een veelvoorkomende klacht bij uitdroging van de huid: jeuk. Een droge, jeukende huid kan erg vervelend zijn en zorgen voor slapeloosheid, onrust en stress. Er zijn verschillende producten die verlichting kunnen geven. Crèmes, zalfjes of sprays kunnen zorgen voor verlichting van de jeuk of verkoeling geven. Maar, pas op met ingrediënten als menthol of eucalyptus. Het kan in hoge concentraties de huid irriteren en uitdrogen.

Is eczeem de oorzaak of gevolg van een droge huid?

Een droge huid is een van de kenmerken van eczeem. Eczeem is geen allergische aandoening, maar een ontstekingsreactie van een droge huid. Een droge huid is namelijk gevoeliger voor invloeden van buitenaf, waardoor sneller ontstekingen kunnen ontstaan. Daarom bestaat de behandeling van eczeem vaak uit het smeren met een middel dat de huid minder droog maakt. Daarnaast kan eczeem verergeren door irriterende stoffen, waardoor er aangeraden wordt om deze te vermijden en natuurlijke (cosmetica) producten te gebruiken.

Huidverzorging tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, verandert er veel. Ook je huid krijgt flink wat te verduren. Gelukkig zijn er veel huidverzorgingstips voor als je zwanger bent:

Striae door zwangerschap

Striae en zwangerschapsstriemen zijn kleine breuken in de onderlaag van de huid. Je huid heeft een bepaalde rekbaarheid, die tijdens de zwangerschap flink op de proef wordt gesteld. Daarom ontstaan er rode striemen op de delen van het lichaam die het meest groeien tijdens de zwangerschap. Na een tijdje vervagen deze striemen, maar ze blijven zichtbaar. Het insmeren met olie kan helpen de huid te voeden. Daarnaast is veel water drinken en regelmatig sporten belangrijk. Ook ervaren veel gebruikers van collageen een flexibelere, soepelere huid. Het is verantwoordelijk voor de structuur en stevigheid van de huid.

Gevoelige of droge huid en jeuk door zwangerschap

Een zwangerschapsglow wordt veroorzaakt door een verhoogde talgproductie, betere bloedsomloop en het meer vasthouden van vocht in de huid. Maar door de talg in je huid kunnen je poriën ook verstopt raken, waardoor acne ontstaat. Daarnaast kan je huid gevoeliger worden door de hormonen. Door de groei van je lichaam ontstaat soms een droge, jeukerige huid. Na de zwangerschap stabiliseert de hormoonhuishouding vaak snel weer.

De oplossing voor een droge huid rond ogen (1)

Droge huid in het gezicht of rond de ogen?

In het gezicht is een droge huid vaak te zien door symptomen als: huidschilfers of velletjes, rode vlekken, jeuk, bulten en een schrale, gevoelige huid. Door je gezicht op de juiste manier te verzorgen, kun je deze klachten verminderen.

Tips tegen een droge huid in het gezicht

  • Voorkom teveel contact met de zon. Draag altijd SPF en hydrateer je huid voldoende.
  • Douche niet te lang en zorg dat de kraan niet te heet staat.
  • Gebruik een neutrale zeep voor je gezicht, zonder kunstmatige toevoegingen.
  • Investeer in een goede, hydraterende dag- en nachtcrème.
  • Zorg voor voldoende omega-3 vetzuren in je voeding, door vette vis, noten en zaden te eten. Ze zorgen voor een gladde, sterke huid.

De oplossing voor droge huid op je benen

Droge benen kunnen erg vervelend zijn. Gebruik bij veel last van droge benen altijd een bodylotion direct na het douchen. Zo kan de lotion goed worden opgenomen door de huid. Vervang ook je scheermesje regelmatig. Investeer in een luchtbevochtiger om de lucht in je huis minder droog te maken in de winter.

Wanneer moet ik naar de huisarts gaan?

Een droge huid is meestal niet schadelijk en met bovenstaande tips kan het vaak al flink verminderen. Verminderen de klachten niet na bovenstaande adviezen? Dan kan een bezoekje aan de huisarts goed zijn. Bel echter direct de huisarts als je bij een droge, jeukende huid ook last krijgt van met rode vlekken, gezwollen lippen, overgeven, diarree en/of benauwdheid. Dit kan een teken zijn van een allergische reactie.

Dé oplossing voor een droge huid

De beste oplossing voor een droge huid is een goede verzorging van binnenuit. Door je huid te voorzien van de juiste bouwstoffen voorkom je een droge huid en verzorg je deze optimaal.

Er zijn een aantal ingrediënten die een grote rol spelen bij het behandelen van een droge huid vanbinnen uit; collageen en hyaluronzuur.

Collageen voor een sterke huidstructuur

Een van de belangrijkste lichaamseigen bouwstoffen in onze huid is collageen. Na onze 25ste neemt ons lichaamseigen collageen echter steeds meer af. Dit resulteert op den duur in verminderde elasticiteit van onze huid, wat terug te zien is in het ontstaan van rimpels. Lees hier alles over in de blog: Wat is collageen en welke is de beste? Een dagelijkse, structurele inname van collageen draagt bij aan een stevigere huid, een betere huidelasticiteit en een jeugdige uitstraling.

Hyaluronzuur voor de beste hydratatie

Hyaluronzuur is een heel belangrijk ingrediënt voor hydratatie. Het bevindt zich in de huid en bindt zich aan watermoleculen om vocht vast te houden en je huid te hydrateren. Net als collageen neemt de hoeveelheid lichaamseigen hyaluronzuur steeds meer af, naarmate we ouder worden. Gelukkig kun je het ook innemen als poeder. Zo kun je de huid van binnenuit hydrateren.

De oplossing voor een droge huid

Viscollageen heeft een compleet product ontwikkeld waarmee je zowel je dagelijkse collageenbehoefte als hyaluronzuur binnenkrijgt. Deze gouden combinatie is de beste oplossing voor een gehydrateerde, sterke huid. Verschillende gebruikers geven aan geen last meer te hebben van een droge schrale huid, maar stralen meer en ervaren een zachtere huid.

Dianne de Boer
Dianne de Boer

Functie
Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut bij Van Urk Voeding en Gezondheid. Hier worden ook de bestellingen van Viscollageen verwerkt. Zodoende mag ik ook een rol vervullen binnen Viscollageen als voedingsdeskundige en frontoffice-medewerker. Ik informeer en adviseer klanten bij inhoudelijke vragen over viscollageen en ik verwerk bestellingen.
Opleiding
- Bachelor Gezondheid en leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Master Psychopathologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Orthomoleculaire voedingsdeskundige /
- Orthomoleculair therapeut
Ervaring met viscollageen
Sinds ik collageen gebruik, heb ik een mooiere huid en glanzender haar. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste wordt dat steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan! We hebben veel terugkerende klanten die aangeven niet meer zonder viscollageen te willen, omdat ze er goede ervaringen mee hebben. Daarnaast geeft het nooit bijwerkingen en is het gemakkelijk in te nemen.
Favoriet product
Mijn persoonlijke favoriet is de viscollageen met sinaasappelsmaak en hyaluronzuur. De smaak is lekker en hyaluronzuur bevordert de hydratatie van het bindweefsel in de huid. De werkzame stof acetyl-glucosamine houdt vocht vast. Ik los de viscollageen op in koud water. Het smaakt naar een milde ranja door de sinaasappelsmaak. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik elke dag viscollageen. Collageen zorgt namelijk voor een goede huidelasticiteit wat kan helpen om striae te voorkomen.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief