Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontvang marketingcommunicatie waarvan wij denken dat dit relevant voor je is.

Ontvang belangrijke informatie over je bestellingen en account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

collageen thee maken met dit recept

Collageen thee – Kopen of zelf maken met deze recepten?

Collageen thee, collageenpoeders, -supplementen, -crèmes en collageendrankjes – er zijn heel wat manieren om je dagelijkse collageeninname in te nemen. Het belangrijkste is dat je collageen consistent inneemt, het liefst elke dag op hetzelfde moment. En als je je collageeninname kunt combineren met je favoriete drankje, dan is dat natuurlijk helemáál mooi meegenomen. In deze blog leggen we uit wat collageen thee is, hoe je het zelf maakt én delen we een heerlijk recept voor collageen kurkuma latte.

Collageen thee – kant en klaar of zelf maken?

Collageen thee kun je dus kant en klaar kopen of zelf maken met collageenpoeder. Collageenpoeder van Viscollageen is hoog gedoseerd in collageen, omdat het verder geen toevoegingen heeft. Dit betekent dat een schepje van 10 gram viscollageen door je thee, ook gelijk staat aan een inname van 10 gram collageen. Zo heb je direct je al je benodigde collageen binnen!

Collageen thee van Lucovitaal bevat veel minder collageen, deze variant bevat met 2 porties (2 zakjes) slechts 150 mg (milligram) collageen: dit is 0,150 gram collageen! Daarnaast bevat deze thee een aantal toevoegingen, één van deze toevoegingen is wel degelijk effectief. Namelijk vitamine C, dit heeft een bewezen versterkende werking op collageen. Helaas bevat de thee zo weinig collageen, dat de werking niet voldoende effectief is.

Collageenpoeder van Viscollageen met sinaasappelsmaak bevat naast collageen, ook hyaluronzuur én vitamine C. Een unieke en effectieve samenstelling voor een gezonde huid, haar en nagels. Gebruik je deze viscollageen, dan heb je niet alleen je benodigde collageen binnen, maar ook hyaluronzuur (voor hydratatie van de huid) en vitamine C (voor betere werking van collageen).

Hoe maak je zelf collageen thee?

Collageen is eenvoudig te mengen door warme dranken. Viscollageen is gehydrolyseerd tot eiwitpeptiden, die goed door het lichaam kunnen worden opgenomen. Dit betekent dat het ook eenvoudig te mengen is door vloeistoffen en drankjes.

Verhit water, kies je favoriete theesoort en laat het zakje even trekken. Pak het zakje eruit en roer dan een maatschepje Viscollageen door je thee. Roer totdat het poeder is opgelost.

Viscollageen drankje of thee

Welke theesmaken zijn geschikt voor collageen?

In principe kun je elke theesmaak die je lekker vindt, gebruiken. Gebruik je collageen met een smaakje, zoals onze sinaasappel of aardbei variant? Dan is het natuurlijk nog lekkerder om deze smaken te combineren met een vruchtenthee.

Collageen thee met Viscollageen naturel kun je in principe met elke theesmaak combineren.
– Met vruchtenthee: kersen-, aardbei-, mangothee
– Met herfst- en wintersmaakjes: rooibos, zoethout, winterglow, autumn storm
– Met gewone thee: Earl Grey, groene thee, Engelse thee

Viscollageen sinaasappel smaakt goed met vruchtenthee: mango-, sinaasappel-, citroen- en bosvruchtenthee

Viscollageen aardbei smaakt goed met vruchtenthee: bosvruchten-, kersen-, fruitfushion-, aardbeithee

Welke ingrediënten in collageen beauty thee?

Collageen beauty thee kun je ook eenvoudig zelf maken. Collageen heeft een bewezen positieve werking op huid, haar en nagels. Maar er zijn meer ingrediënten die een positieve werking hebben op ons uiterlijk, zoals zink, vitamine C, kurkuma en vitamine B8.

Zink: Zink kan helpen bij het verlichten van acne, puistjes en andere huidontstekingen. Zink is betrokken bij de regulering van het immuunsysteem, dus een tekort aan zink kan leiden tot de ontwikkeling van ontstekings- en auto-immuunziekten.

Vitamine C: De huid bevat een hoog gehalte aan vitamine C, die belangrijke functies ondersteunt, zoals het stimuleren van de productie van collageen en antioxidantbescherming tegen schade door de zon. Er is ook aangetoond dat mensen met een huidontsteking vaak te weinig vitamine C innemen. Een huidontsteking kan zich uiten in dermatitis, psoriasis en acne. Vitamine C is een antioxidant en ondersteunt de gezondheid van het bindweefsel en draagt bij aan wondgenezing van de huid.

Kurkuma: Van kurkuma is aangetoond dat het ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen heeft. Er zijn aanwijzingen dat het actieve bestanddeel van kurkuma, curcumine genaamd, kan worden gebruikt voor de behandeling en beheersing van diverse dermatologische problemen als ontstekings- en infectieuze aandoeningen van de huid.

Biotine (vitamine B8): Deze vitamine is betrokken bij de aanmaak van vetzuren en is ook heel belangrijk voor het zenuwstelsel. Bovendien zorgt deze stof ervoor dat de huid gezond en soepel blijft. Een tekort kan ertoe leiden dat de huid rood en schilferig wordt.

collageen drankje of thee

Recept voor beauty collageen kurkuma latte

Nu weet je wat effectieve ingrediënten voor het perfecte beautydrankje zijn. Met onderstaand recept krijg je niet alleen alle benodigde ingrediënten binnen voor een mooie huid, ook is het ontzettend lekker!

Voor 2 glazen collageen kurkuma latte

Ingrediënten

500 ml volle melk (bevat biotine)
1 cm verse kurkuma (ontstekingsremmend)
2 cm verse gember (ontstekingsremmend)
1 eetlepel kurkumapoeder (ontstekingsremmend)
1 theelepel kaneelpoeder (bevat zink)
1 mespuntje kardemompoeder (bevat zink, vitamine C en antioxidanten)
Snuf zwarte gemalen peper (activeert kurkuma)
agavesiroop of honing (bevat antioxidanten en werkt antibacterieel)
1 maatschepje (of 2 eetlepels) collageen (naturel )


Bereiding

Schil de verse gember en de kurkuma en snijd in dunne plakjes. Vul een steelpannetje met de melk en voeg de verse gember en kurkuma toe.

Voeg vervolgens de kurkumapoeder, kaneelpoeder, kardemompoeder, gemalen zwarte peper en de zoetmaker naar smaak toe. Roer door. Breng het op een middelhoge temperatuur net niet aan de kook. Roer af en toe door. Schenk met behulp van een zeefje de drankjes in twee glazen.

Tip: wil je een schuimlaagje bovenop je kurkuma latte? Kies dan voor volle melk of een barrista editie van de plantaardige melk. Schuim 3-4 eetlepels per persoon op en schenk dit eerst in je glas. Schenk vervolgens de rest er met behulp van een zeefje overheen. Strooi er nog wat gember-en kurkumapoeder overheen als decoratie.

Recept van Leuke Recepten.nl

Collageen thee kurkuma latte

Kan ik collageenpoeder wel verhitten?

Er wordt beweerd dat eiwitten niet verhit moeten worden, omdat ze zo hun functie zouden kunnen verliezen. Dit is gedeeltelijk waar. Collageen is opgebouwd uit eiwitten. Wanneer eiwitten worden verhit denatureren ze, dit betekent dat de structuur van het eiwit verandert, maar de samenstelling niet. Deze denaturatie ontstaat tijdens verhitting boven de 40 graden.

Maar, bij de collageen van Viscollageen ontstaat deze denaturatie niet. Dit komt omdat Viscollageen al gehydrolyseerd is. De splitsing van eiwitten heeft al plaatsgevonden en het collageen is dus niet meer gevoelig voor verandering van samenstelling. De specifieke aminozuren die je lichaam een seintje geven om meer collageen aan te maken, zijn dus ook niet meer gevoelig voor hitte. Dit betekent dat je onze collageenpoeder uitstekend kunt gebruiken om bijvoorbeeld een lekkere pannenkoek mee te bakken en door je favoriete warme drankje kunt roeren.

Viscollageen met sinaasappelsmaak met hyaluronzuur en vitamine C

En roer eenvoudig door je dagelijkse kopje thee.

Heb je zelf nog een lekker recept voor collageen thee? Laat het achter in de reacties!

Dianne de Boer
Dianne de Boer

Functie
Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut bij Van Urk Voeding en Gezondheid. Hier worden ook de bestellingen van Viscollageen verwerkt. Zodoende mag ik ook een rol vervullen binnen Viscollageen als voedingsdeskundige en frontoffice-medewerker. Ik informeer en adviseer klanten bij inhoudelijke vragen over viscollageen en ik verwerk bestellingen.
Opleiding
- Bachelor Gezondheid en leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Master Psychopathologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Orthomoleculaire voedingsdeskundige /
- Orthomoleculair therapeut
Ervaring met viscollageen
Sinds ik collageen gebruik, heb ik een mooiere huid en glanzender haar. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste wordt dat steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan! We hebben veel terugkerende klanten die aangeven niet meer zonder viscollageen te willen, omdat ze er goede ervaringen mee hebben. Daarnaast geeft het nooit bijwerkingen en is het gemakkelijk in te nemen.
Favoriet product
Mijn persoonlijke favoriet is de viscollageen met sinaasappelsmaak en hyaluronzuur. De smaak is lekker en hyaluronzuur bevordert de hydratatie van het bindweefsel in de huid. De werkzame stof acetyl-glucosamine houdt vocht vast. Ik los de viscollageen op in koud water. Het smaakt naar een milde ranja door de sinaasappelsmaak. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik elke dag viscollageen. Collageen zorgt namelijk voor een goede huidelasticiteit wat kan helpen om striae te voorkomen.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief