Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Receive marketing communications that we think you will be interested in.

Receive important information about your orders and account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Collageen Tabletten - collageen Poeder

Collageen Tabletten of collageen Poeder; wat werkt het best?

Collageen wordt steeds populairder! Met name in de beauty wereld, wordt het steeds meer gebruikt in crèmes, tabletten, collageen poeder, sappen en meer. Toch is het hierbij lastig te bepalen wat wél en wat niet werkt. Welke vorm van collageen werkt nou het best? Wij leggen je precies uit welke vormen er zijn van collageen, hoe je collageen het best kunt innemen en welke dosering collageen het meeste resultaat geeft.

Waarom collageen tabletten of poeder gebruiken?

Ons lichaam maakt collageen zelf aan, maar na je 25e neemt dit lichaamseigen collageen af. De vermindering van productie van collageen kan zorgen voor afname van huidelasticiteit en het slapper en dunner worden van de huid. Collageen afname in spieren en gewrichten zorgt voor een stijver lichaam en minder soepel bewegen.
Collageen tabletten of poeder gebruiken helpt je lichaam de stevigheid te herstellen. Van zowel de huid, haren en nagels als soepelere spieren en gewrichten.

Welke vorm van collageen kan ik het beste gebruiken?

Er zijn verschillende soorten collageen.  Onze collageen bevat voornamelijk type i collageen. Collageen type I is belangrijk voor pezen, spieren, gewrichten, kraakbeen, bloedvaten en botten. Deze bestaan grotendeels uit collageen, dit geeft stevigheid én elasticiteit. Wil je meer lezen over de vormen van collageen en wat de werking ervan is? Lees dan onze blog hierover.
Wij adviseren collageen type 1 omdat dit collageen het meest voorkomende collageen in ons lichaam is. Het menselijk lichaam bestaat namelijk voor meer dan 90% uit collageen type I. (1)

Collageen crème

Smeren met dure collageen crèmes heeft geen effect

Crèmes met collageen bevatten vaak maar heel weinig collageen. Bovendien kan de huid het niet direct opnemen. Het collageen in crèmes moet eerst afgebroken worden in aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten. Via aminozuren kan het via ons bloed uiteindelijk terechtkomen in ons lichaam. Collageen innemen is dus effectiever, zo komt het via de darmen direct in de bloedbaan.

Door collageen poeder kom je sneller aan de aanbevolen dosering

Onze aanbevolen hoeveelheid collageen is 10 gram per dag. Capsules bevatten vaak maar 600 mg. Met collageen capsules zijn dus 16 capsules nodig om aan de aanbevolen dosering te komen. Met 10 gram collageen poeder heb je dus direct je dagelijkse dosering al binnen. Een schepje poeder door je glas water, yoghurt, melk en je collageen is binnen! Zo kom je snel aan voldoende collageen in je lichaam.

Collageen poeder is snel opneembaar

Collageen poeder is gehydrolyseerd collageen. Gehydrolyseerde collageen is afgebroken in kleinere deeltjes. Collageen in poedervorm wordt daarom sneller in je bloed opgenomen. De poeder wordt verteerd in je dunne darm en na ongeveer 1 uur erg goed opgenomen in je bloed.

Collageen crème, collageen capsules of collageen poeder

Poeder is makkelijk te mengen

Collageen poeder kun je mengen met water, een smoothie, koffie thee, in de yoghurt of zelfs in warme gerechten zoals soep! Op deze manier kom je makkelijk aan 10 gram per dag en kun je kiezen welke manier van mengen het beste bij je past.

collageen poeder is makkelijk te mengen met water
Collageen poeder is makkelijk te mengen met water

Extra vitamines toevoegen!

Door een smoothie te maken met collageen krijg je de combinatie van collageen met fruit binnen. Hierdoor krijg je extra vitamines en mineralen binnen die de opneembaarheid van de collageen bevorderen. Wil je weten hoe je lekkere smoothies met collageen maakt? Lees het in onze blog: Collageen drank maak je zelf met viscollageen.

Collageen drank zelf maken met tips en viscollageen_home
Lees ook: Collageen drank zelf maken met viscollageen

Je krijgt grotere hoeveelheid aminozuren (eiwitten) binnen!

Onze collageen is gehydrolyseerd. Gehydrolyseerde collageen is afgebroken in aminozuren, bouwstoffen van eiwitten. Hierdoor wordt collageen makkelijker opgenomen in onze darmen en afgegeven door de bloedbaan waar de collageen het meeste nodig is. Met collageen in poedervorm krijg je meer van aminozuren binnen dan bijvoorbeeld bij een collageen capsule.

Viscollageen gebruiken

Kortom, collageen in poedervorm heeft talloze voordelen! We hebben al vele enthousiaste gebruikers die dit kunnen beamen. Lees de reviews onderaan deze pagina. Het is erg goed te mengen met koffie, thee, een glas water en meer.

Collageen werking op ons lichaam

De werking van collageen is voor iedereen anders. Daarom kunnen we geen precieze indicatie geven van de werking en kan die per persoon verschillen. Probeer collageen eens uit om te zien wat het voor jou kan doen!

Bestellen kan eenvoudig in onze webshop.

viscollageen-poeder

Viscollageen
€18.95

Viscollageen gebruiken in combinatie met vitamine C

Vitamine C ondersteunt je weerstand. Het draagt bij aan de normale collageenvorming voor de verzorging van de huid van binnenuit. Vitamine C is daarnaast van belang voor collageenvorming dat de huid verstevigt. Het beschermt de huidcellen tegen oxidatieve schade en uv-straling. Door viscollageen met vitamine C te nemen, haal je het optimale resultaat uit je huid.

Bronvermelding
1. Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/collageen

Gery Mazereeuw
Gery Mazereeuw

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *