Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Receive marketing communications that we think you will be interested in.

Receive important information about your orders and account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Collageen supplement Ervaringen vanuit de wetenschap en de praktijk

Collageen supplementen, je hoort en leest er tegenwoordig enorm veel over. Maar er zijn verschillende soorten collageen, zoals collageen hydrolysaat, peptiden en poeders. Dit zorgt voor heel wat verwarring. Lees meer over de verschillende collageen supplement ervaringen, zodat jij de juiste keuze kunt maken.  

De ervaringen met collageen supplementen bespreken we vanuit drie invalshoeken:

 1. Ervaringen vanuit de wetenschap
 2. Ervaring vanuit onze voedingsdeskundige
 3. Ervaringen van personen die collageen gebruiken

Aan de hand van deze ervaringen hopen we je te helpen met jouw keuze. Heb je hier nog meer vragen over na het lezen van dit artikel? Laat dan een reactie achter onder deze blog als je vragen hebt. Onze gespecialiseerde voedingsdeskundigen helpen je graag. 


Wat je eerst moet weten over collageen supplementen

Voor we de ervaringen bespreken zetten we eerst een aantal feiten van collageen op een rijtje: 

 • Er bestaan verschillende typen collageen peptiden, namelijk type i, ii en iii. Lees hier meer over de verschillen. (+link)
 • Collageen is een eiwit dat als capsule, tablet of poeder wordt verkocht. Daarover lees je hier meer. 
 • Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam, maar je kunt meer collageen innemen door supplementen. Vitamine C draagt daarnaast bij aan de normale collageenvorming voor de verzorging van de huid van binnenuit, lees hier meer over.
 • Bij mensen is er steeds minder aanmaak van collageen na hun 25ste levensjaar. Mensen die extra collageen slikken doen dat dus niet alleen voor een gezonde levensstijl, maar ook voor de bijdrage aan natuurlijke collageen aanmaak.  

Nu we dit hebben vastgesteld kunnen we verder kijken naar de ervaringen met collageen. 


1. Collageen supplement ervaringen vanuit de wetenschap

Willen we een objectieve mening vormen over collageen en de werking daarvan, dan kunnen we de ervaringen vanuit de wetenschap met collageen niet achterwege laten. Verschillende wetenschappelijk onderzoeken tonen aan dat een hoeveelheid collageen het volgende doet voor onze huid, botten, haar en nagels:

Wat doet collageen voor onze huid
 • Collageen draagt bij aan het behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid. (1)
 • Collageen peptides helpen mogelijk bij het tegengaan van de veroudering van de huid. (2) (3)
 • Uit een studie werd uitgewezen dat vrouwen die 2,5 tot 5 gram collageen slikten voor acht weken, een minder droge huid en toename in huidelasticiteit ervoeren. (4)
 • Uit diverse studies is bewezen dat vitamine C bijdraagt aan de vorming van collageen wat van belang is voor de huid. (5)
Wat doet collageen voor ons haar

De Nederlandse overheid let er goed op welke claims er gedaan mogen worden over voeding en supplementen. Over de ervaringen van collageen mag het volgende gezegd worden:

 • Mooi haar, glanzend haar, stevig haar
 • Helpt het volume van het haar te verbeteren 
 • Herstelt het collageen level in de haarzakjes
Wat doet collageen voor onze nagels
 • Draagt bij aan mooie nagels
 • Voor sterke nagels

2. Collageen supplement ervaringen van voedingsdeskundigen

Naast ervaringen met collageen vanuit de wetenschap, hebben ook de ervaring van voedingsdeskundigen met collageen onderzocht:

Riekelt van Urk – Van Urk Voeding

Collageen is een van de belangrijkste eiwitten in ons lichaam. Het is heel belangrijk voor het bindweefsel van onze huid en het komt veel voor in onze spieren, gewrichten en zelfs organen. Collageen kan gewonnen worden uit dieren, vissen of planten. De collageen structuur van vissen en dieren komt het meest overeen met dat van de mens. Maar bij het opgroeien van dieren wordt veel gebruik gemaakt van hormonen, antibiotica, etc. Het is dus in mijn ogen het beste om te kiezen voor collageen van natuurlijk gevangen wilde vis, zoals kabeljauw.

Al heel wat jaren werk ik met het product collageen. Collageen is een belangrijk supplement, welke bij veel cliënten ingezet wordt voor een gezond en vitaal lichaam. En niet te vergeten, de bijkomende voordelen die collageen biedt op het vlak van schoonheid en verzorging. 

Latoya Boele – The Food Hospital (28 januari)

Ik werk sinds 1,5 met deze viscollageen binnen mijn praktijk waar ik mensen help met diverse klachten zoals gewrichtsklachten en huid/haar/nagelproblemen. De viscollageen in combinatie met de omega 3 werk heel goed bij mijn cliënten met gewrichtsproblemen. Op deze manier vul je de bouwstoffen van het kraakbeen goed aan en werk je ontstekingsremmend, omdat er vaak ook sprake is van een ontsteking. Voor cliënten die rimpels willen verminderen/voorkomen geef ik viscollageen in combinatie met de vitamine C. Op die manier vul je de collageen aan maar stimuleer je ook je lichaamseigen aanmaak van collageen (daar is namelijk vitamine C voor nodig). Mijn cliënten en ikzelf zijn súper tevreden over de producten van Viscollageen. Als laatst vind ik het erg fijn hoe er met de klanten wordt omgegaan, altijd vriendelijk en met kerst zelfs een presentje gehad!


3. Collageen supplement ervaringen van personen

Tot slot kijken we naar de ervaringen van mensen die dagelijks viscollageen gebruiken. Viscollageen wordt gemaakt van collageen uit wilde vis, die duurzaam gevangen wordt.

Disclaimer: Dit is een slechts een greep uit de ervaringen van gebruikers van viscollageen. De originele ervaringen zijn te lezen op deze pagina. De ervaringen zijn geen wetenschappelijke claims over het product. 

Huid en nagels

Suzan – 28 januari 2020
Zo tegen de 50, werd mijn huid door de overgang behoorlijk schraal en de rimpels kwamen steeds sneller en dieper. Ook werd mijn haar dun en dof. Nu, na 2 jaar viscollageen te gebruiken ben ik overtuigd van de werking. Binnen 6 maanden zag ik al een overduidelijk verschil aan mijn huid en haren.

Liesbeth van Dijk – 29 januari 2020
Prima product! Werkt voor m’n huid, haar en nagels. Zelfs m’n gewrichten hebben er baat bij. Zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk op te lossen in water.

Yaël Horemans – 28 januari 2020
Superblij met viscollageen! Wat ik duidelijk merk is dat ik sinds ik het gebruik hele sterke nagels heb. Ik ben vrouw, 50+, sport intensief en voel me er super bij, geen blessures… mijn huid straalt. Volgens collega’s is hij steviger dan eerst…

Miriam – 27 januari 2020
Fijne en zeer goede producten. Werken voor mij effectief aan een goed en gebalanceerde leefstijl.

Gewricht- en spierpijn

Anja Vlaar – 28 januari 2020
Zeer goed. Mijn man heeft namelijk zeker in de winter last van zijn gewrichten. Met viscollageen is het nu een stuk minder!

Rita Sleiderink – 29 januari 2020
Prima product, lost gemakkelijk op in warm water.
Na enige tijd merkte ik zichtbaar resultaat, niet alleen wat mijn huid betreft maar vooral de gewrichten zijn soepeler. Ik kan weer makkelijker de trap op en af, ook wandelen gaat langer en beter. Ik ben enige tijd gestopt, maar omdat alles weer stijver werd weer begonnen. Ga er niet weer mee stoppen.

P. vd Vleuten  – 27 januari 2020
Viscollageen is een super product dat ik vooral gebruik voor het soepel houden van mijn gewrichten. Het mengt prima in water, zodat inname makkelijk is.


Waarom dan juist Viscollageen?

Collageen uit vis komt meer overeen met menselijk collageen. Daarom wordt viscollageen sneller opgenomen in het lichaam. 

Ben jij door al deze ervaringen net zo enthousiast geworden? Je kunt het hier gemakkelijk online bestellen.

Heb je vragen of opmerkingen?

Heb je specifieke vragen? Laat een reactie onder deze blog. Of bel gerust met uw vragen. Wij helpen u graag. 


Bronnen:

1: Ganceviciene, R., Liakou, A., Theodoris, A., Makrantonaki, E., Zouboulis, C. (2012). Skin anti-aging strategies. Dermatoendocrinol, 4(3): 308–319. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/

2: Proksch, E., Schunk, M., Zague, V., Segger, D., Degwert, J., Oesser, S. Oral. (2013) Intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin pharmacology and phsiology. 27(3):113-119. https://www.researchgate.net/publication/259628887_Oral_Intake_of_Specific_Bioactive_Collagen_Peptides_Reduces_Skin_Wrinkles_and_Increases_Dermal_Matrix_Synthesis

3. Borumand, M., Sibilla, S. (2015) Effects of a nutritional supplement containing collagen peptides on skin elasticity, hydration and wrinkles. J Med Nutr Nutraceut 2015; 4:47-53
https://www.jmnn.org/article.asp?issn=2278-1870;year=2015;volume=4;issue=1;spage=47;epage=53;aulast=Borumand

4. Proksch, E., Segger, D., Degwert, J., Schunck, M., Zague, V., Oesser, S. (2013) Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23949208/

5. Wang, Z., Wang, Q., Wang, L., Xu, W., He, Y., Li, Y., He, S., Ma, H. (2016) Improvement of skin condition by oral administration of collagen hydrolysates in chronologically aged mice. J Sci Food Agric (9):2721-2726. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27747904

jmbakker
jmbakker

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *