Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Receive marketing communications that we think you will be interested in.

Receive important information about your orders and account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Collageen drank zelf maken met tips en viscollageen_home

Collageen drinken wordt smakelijk met deze tips. Maak uw drankjes zelf!

Collageen drank zelf maken met tips en viscollageen_home

Dagelijks een collageen drank drinken kan veel goed doen voor uw huid. Het is heel makkelijk om thuis zelf te maken. We leggen uit waarom regelmatig een drankje met collageen maken uw huid kan helpen, wat het doet en welke ingrediënten u het best kunt gebruiken. Maak een collageendrankje heel makkelijk zelf met deze tips.

Zo maak je een collageen drank zelf

Een collageen drank maken is heel eenvoudig met collageen poeder. De overige ingrediënten kunt u naar eigen smaak kiezen en zo zoet maken als u zelf lekker vindt. Let er wel op dat u, zoals hierboven besproken, vitamine C en ijzer aan je drankje toevoegt. We geven u een aantal recepten:

Collageen drankje met spinazie en mango:

Collageen drank met spinazie

Een groene smoothie met collageen, die heerlijk zoet is om te drinken. Spinazie biedt ijzer en de kiwi en mango vitamine C. Je maakt dit drankje zelf eenvoudig minder zoet/zoeter door meer of minder mango toe te voegen. Dit drankje is perfect om de dag goed mee te beginnen en uw huid een instant collageenboost te geven!

 • 150 gram spinazie
 • 150 ml kokosyoghurt
 • 200 gram mangostukjes (het lekkerst uit de diepvries)
 • een kiwi
 • 2 eetlepels viscollageen poeder

  Gooi alle ingrediënten in een blender en meng tot een glad geheel. Geniet van uw collageen drankje!

Waarom een collageen drankje goed is voor de huid, haar en nagels

Na uw 25ste is het confronterende moment daar, het moment dat u uw huidverzorging écht eens serieus moet nemen. Het natuurlijke collageen in uw eigen huid neemt daarna namelijk af, hier kunt u meer over lezen op onze pagina wat is collageen. Een collageendrankje kan uitkomst bieden en brengt het collageen in uw huid weer op peil.

Collageen smoothie met kersen

Zoet collageendrankje met blauwe bessen en kersen

Een heerlijk zoet en roze collageendrankje voor elk moment. Blauwe bessen en kersen bevatten veel vitamine C. De havermout in dit drankje biedt ijzer, dat samen met collageen uw huid een boost geeft!

 • 100 gram blauwe bessen
 • 200 gram kersen (het lekkerst uit de diepvries)
 • 200 ml Griekse yoghurt
 • 50 gram havermout
 • 2 eetlepels viscollageen poeder

Gooi alle ingrediënten in een blender en meng tot een glad geheel. Geniet van uw collageen drankje!

Hoe werkt een collageen drank

Door collageen in te nemen via de voeding of een collageen drankje, wordt de natuurlijke collageenaanmaak in de huid gestimuleerd. Zo wordt van binnenuit de diepere laag van de huid aangesproken, terwijl een collageen crème of serum alleen de buitenste laag (de opperhuid) van de huid beïnvloed.

De aanmaak van collageen stimuleren

Naast een collageen drankje, is er meer dat collageen in het lichaam stimuleert. Voldoende water drinken bijvoorbeeld en vitamine C. Vitamine C versterkt de werking van collageen, afkomstig uit fruit en groente (citrusfruit, kiwi’s, bessen, paprika’s, boerenkool en spruitjes). Daarnaast beïnvloed vitamine C de opname van ijzer. IJzer is nodig voor energievoorziening en het immuunsysteem. Ook zou het mogelijk bij kunnen dragen aan sterke celwanden van de huid. Omdat vitamine C de opname van ijzer stimuleert kan een combinatie van beide voedingsstoffen in de voeding de werking van collageen stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan spinazie en citroensap, dadels en sinaasappelen, kiwi’s/blauwe bessen en broccoli.

Waarom viscollageen gebruiken

Collageen kan afkomstig zijn uit een plantaardige of dierlijke bron. Dierlijke collageen bronnen zijn vaak afkomstig van vis of rund. De structuur van collageen van vis is het meest vergelijkbaar met het collageen in het menselijk lichaam. De beste collageen om te gebruiken is daarom viscollageen, omdat deze het snelst wordt opgenomen in het lichaam.

Waarom een hydrolysaat

Viscollageen is een hydrolysaat, dit betekent dat het in kleine deeltjes is afgebroken. Een hydrolysaat is daarna heel makkelijk opneembaar en is daarom erg geschikt om te mengen in een collageen drankje.

Drank met banaan

Collageen drank met banaan

Een heerlijk collageendrankje boordevol energie. Banaan en havermout bieden veel goede koolhydraten, sinaasappel geeft een flinke vitamine C boost en havermout helpt daar met ijzer bij.

 • 1 banaan (het lekkerst uit de diepvries)
 • 200 gram Griekse yoghurt
 • 1 theelepel honing
 • 1 eetlepels havermout
 • het sap van een sinaasappel
 • 2 eetlepels viscollageen poeder

  Gooi alle ingrediënten in een blender en meng tot een glad geheel. Geniet van je collageen drankje!
viscollageen-poeder

In de drankjes die hier beschreven staan hebben we Viscollageen gebruikt. Dat bestel je gemakkelijk via deze link.

Ps. Hoe maak jij je Collageen drankjes?

Maakt u ook drankjes met collageen? We vinden het leuk als u mee denkt, dus laat het weten in de reacties:

Gery Mazereeuw
Gery Mazereeuw

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *