Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Receive marketing communications that we think you will be interested in.

Receive important information about your orders and account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Sterke Nagels door Voeding en Verzorging – 7 Tips en Weetjes

Je vingernagels vertellen veel over je gezondheid. Nagels zijn een opvallend gedeelte van de handen en dus wil je dat die er mooi en gezond uitzien.

Je nagelriemen zorgen voor constante groei van de nagels. Vitamines, calcium en eiwitten zijn nodig om je nagels gezond te houden.

Veranderen je nagels? Bijvoorbeeld van vorm, kleur of vorm? Dan kan dat betekenen dat er iets aan de hand is. Daarover lees je verderop meer.

Belangrijk is om je nagels in eerste instantie gezond te houden. En ze te laten groeien. Dat kan door voeding en verzorging.

We geven 7 tips:

Wat zie je eigenlijk?

Dode cellen. Grappig genoeg is dat is het gedeelte wat je ziet. Want de gezonde cellen worden van onderop naar boven gedrukt.

Voorkomen is beter dan genezen!

Gespleten nagels. Dat komt zo vaak voor. De voornaamste reden is uitdroging. Als je bedenkt dat nagels meer doorlatend zijn dan je huid, dan raad je het al. Vooral dit jaar wassen we onze handen nog vaker. Dus kan het water en zeep er voor zorgen dat je nagels uitdrogen en splijten. Dat kan ook door ziekte of verkeerde voeding.

Genoeg reden om goed op onszelf te passen. Laten we daarom snel verder lezen.

Keratine

Nagels zijn voornamelijk gemaakt van keratine. Door deze stof zijn ze buigzaam en sterk.

Proteïne / eiwitten

Zoals je net gelezen hebt worden nagels gemaakt van keratine. Die stof krijg je binnen door het eten van proteïne ofwel eiwitten.

Gezonde voeding

Daarom is het eten van gezonde voeding essentieel voor sterke, glimmende en gezonde nagels. Ze zijn een weerspiegeling van jouw gezondheid.

Voedingsstoffen die zorgen voor gezonde nagels zijn onder andere calcium, ijzer, eiwitten, zink en vitamine A en B. Bron

Collageen supplementen

Supplementen zoals viscollageen poeder bestaat voor 90% uit eiwitten. En zoals je net gelezen hebt zijn eiwitten nodig voor een gezonde levensstijl.

Collageen helpt gezonde haren en nagels te behouden. Via deze link vind je meer informatie en is het mogelijk om collageen te bestellen.

Vitamine C

Vlak onder je nagelriem wordt je nagel gemaakt. Het is daarom belangrijk die nagelriem gezond te houden. Wat helpt is vitamine c.

Vitamine c is essentieel voor de aanmaak van collageen. Die stof is op haar beurt de bouwsteen voor nagels, haar en zelfs je tanden. Bron

Bron 1
Bron 2

Van binnenuit en van buiten

We hebben net tips gelezen voor verzorgen van binnenuit. Laten we verder gaan naar de verzorging van buitenaf.

Verzorging

De nagels en de nagelriem. Dat zijn de twee uiterlijke onderdelen van je nagels die je kan verzorgen. Ook hier denken wij dat voorkomen beter is dan genezen.

Daarom zetten we de belangrijkste verzorgingstips op een rij.

Nagels verzorgen

Dit kan je doen om je nagels gezond te houden:

  • Houd de nagels kort
  • Gebruik een vijl. Vijl de nagels rond en in één richting
  • Creme: smeer je nagels in met vochtinbrengende creme. Zo zorg je dat er voldoende vocht in de nagels blijft. Uitdroging is namelijk een reden voor broze nagels.
  • Handschoenen: draag bij het afwassen of klussen handschoenen.
  • Nagellak: ook dit kan helpen om uitdraging van de nagel te voorkomen
  • Nagellak remover op basis van soja. In deze remover zit geen chemicialien die schadelijk voor je huid en nagels zoals (bijvoorbeeld aceton). Deze natuurlijke removers doen er iets langer over om de nagellak te verwijderen maar zijn het zeker waard in de lange termijn. Als bijkomend voordeel zijn ze ook nog eens 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar zodat de natuur er ook geen last van heeft.

Nagelriemen verzorgen

De nagelriem is dat randje bovenaan de nagel. Vlak onder de nagelriem wordt de nagel gevormd. Het is daarom super belangrijk. Om de nagelriem gezond te houden zijn daarom de belangrijkste tips:

  • Afblijven. Je moet niet peuteren aan de nagelriem. Het beschermt je nagels dus je moet er gewoon afblijven.
  • Losse velletjes mag je verwijderen. Dat kan met de hand maar als ze gevoelig zijn is het beter om te frezen. Dat frezen kan je beter door de manicure laten doen.
  • Terugduwen. Je mag de nagelriem licht terugduwen. Doe dit niet te hard. Want de onderliggende nagel komt iets bloot te liggen. Nu je weet dat nagels groeien onder de nagelriem begrijp je dat je er voorzichtig om moet gaan. Bron

Wat als je al last hebt van zwakke of gekleurde nagels?

Het kan zomaar gebeuren dat je nagels er niet gezond uitzien. Lijken ze op één van de bovenstaande, dan adviseren we een bezoek aan de pedicure en / of dokter. Heb je ook andere klachten? Twijfel er dan niet over om een bezoek aan de dokter te brengen.

Conclusie:

De eindconclusie. Als je nagels wilt die sterk en gezond zijn? Zorg er dan voor dat je verschillende soorten fruit, groente, noten en zaken opneemt in je dieet. Eet producten met omega-3 en daarnaast voedsel met een voldoende aantal eiwitten / proteïne.
Bron: Healthline

We hopen dat deze tips je helpen. En dat je nagels je gezondheid mogen weerspiegelen. Heb jij nog tips of opmerkingen? Laat het ons weten in de reacties.

jmbakker
jmbakker

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *