De Zee is op verschillende manieren belangrijk voor het leven op aarde. Ze zijn bijvoorbeeld niet alleen fijn voor onze ontspanning, maar ook de belangrijkste bron van de zuurstof die we ademen. Ook is ze zee ontzettend belangrijk in ons eco-systeem en voorziet ze ons van voedsel. Behalve vis en zeevruchten bevat de zee bijvoorbeeld ook groenten zoals algen, planten en wieren. Wist je bijvoorbeeld dat er wereldwijd meer dan honderdvijftig soorten zeegroenten worden gegeten met elk hun eigen voedingswaarde? Maar ook gezonde voedingsstoffen in de vorm van vitamines en mineralen halen we uit onze oceanen en zeeën. Denk maar eens aan verschillende soorten zout afkomstig uit zoutpannen langs de zee of de supplementen gewonnen uit plankton die bijdragen aan onze gezondheid.

Het ‘Vitamine Zee’ pakket

Zoals je ziet zijn er veel manieren waarop de zee ons gezond houdt. Wij bieden daarom verschillende voedzame zee-supplementen aan. Naast alle losse voedingssupplementen afkomstig uit zee, bieden we ook complete pakketten op het gebied van gezondheid, schoonheid en sport. Een van deze pakketten is ‘Vitamine Zee’. Dit is een combinatie van de volgende drie producten: spirulina, viscollageen en visolie. Op deze manier heb je een compleet pakket essentiële voedingsstoffen uit de zee om je gezondheid extra te ondersteunen. Hieronder geven we een beschrijving van alle supplementen.

Spirulina

Spirulina is een unieke blauwgroene alg uit de oceaan. Deze alg is bijna net zo oud als de aarde zelf en staat aan de basis van onze voedselketen. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen die we nodig hebben en is daarmee oprecht een superfood. Spirulina bevat aminozuren (bouwstenen voor eiwitten), vetzuren en mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en natrium. De eiwitconcentratie is het hoogst van alle voedingsmiddelen (hoger dan vlees, vis of soja) die er zijn. Ook is spirulina rijk aan de vitamine A (goed voor de huid), C, E (bescherming van cellen), K (ondersteuning van bloedstolling en sterke botten) en de vitamines B1, B2, B3, B6 en B11.

Tot slot bevat spirulina is de stof fycocyanine die de alg haar blauwe kleur geeft. Deze stof is een krachtig antioxidant dat het immuunsysteem stimuleert. Daarnaast helpt spirulina onder andere bij vermoeidheid, bloedarmoede en bevat het ontstekingsremmende eigenschappen. Omdat spirulina een natuurlijk product is worden de voedingstoffen makkelijk door het lichaam opgenomen.

Collageen

Collageen is een lijmvormend eiwit dat voorkomt in het bindweefsel van onder andere botten, spieren en pezen, maar ook in bijvoorbeeld de huid, haar en nagels. Het zorgt voor elasticiteit, flexibiliteit, hydratatie, weerstand en ondersteuning. Ons lichaam maakt iedere dag opnieuw collageen aan, maar na ons vijfentwintigste wordt dit steeds moeilijker. Hierdoor zie je bijvoorbeeld steeds meer tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en cellulitis. Ook het lichaam zelf wordt minder vitaal doordat spieren en gewrichten minder soepel worden waardoor je minder goed kunt bewegen.

Er zijn verschillende typen collageen, maar type I tot en met IV komen het meest voor in ons lichaam (meer dan negentig procent is type I). Het collageen dat afkomstig is van vissen lijkt het meest op menselijk collageen. Viscollageen wordt gemaakt van de huid en graat van vis dat normaliter worden weggegooid na verwerking voor consumptie. Wij gebruiken hiervoor duurzaam en wild gevangen kabeljauw die geen enkele behandeling, antibiotica of GMO heeft ondergaan.

Omega 3 Visolie

Visolie is rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Dit zijn onverzadigde vetzuren waarvan het lichaam nauwelijks in staat is om deze zelf aan te maken. Toch hebben we ze nodig bij het goed functioneren van ons lichaam. Ze zijn namelijk van belang voor onder andere hart en bloedvaten, bloeddruk, hersenen en de hormoonhuishouding. Om voldoende vetzuren binnen te krijgen is het belangrijk om minimaal een à twee keer per week vette vis te eten. Een andere manier om voldoende omega 3 binnen te krijgen is door een visolie voedingssupplement gebruiken. Zoals onze capsules.

Deze blog is geschreven door Bohalista. Via haar site kan je een kortingscode van 5 euro krijgen op ons pakket! https://www.bohalista.com/lifestyle/vitamine-zee/

Auteur Riekelt van Urk

Meer over Riekelt van Urk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang (tijdelijk) 10% korting op je eerste bestelling