Geen producten (0)

Over vitamine C

Geen producten (0)

Vitamine C is belangrijk voor de opname van collageen in het lichaam. Het is daarom een goede aanvulling, wanneer u collageen gebruikt. Verder zorgt vitamine C natuurlijk voor:

  • Meer weerstand
  • Ondersteund het immuunsysteem
  • Mobiliseert de lichaamseigen krachtreserves

Indicatie:
Zwak immuunsysteem, griep, verkoudheid, slechte wondgenezing, stress, roken, alcoholgebruik, ontstekingen, virussen, allergieën, luchtweginfecties, astma, bronchitis, bloedvatvernauwing, hoge vitamine B-inname.

Werking:
De mens moet zelf vitamine C synthetiseren uit ascorbinezuur en glucose. Dat betekent dat de opname van ascorbinezuur via de voeding in voldoende mate moet plaatsvinden. Vitamine C is een sterke wateroplosbare antioxidant en kent ontelbare functies in het lichaam. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde geldt een dagelijkse behoefte aan vitamine C van 25-35 mg/kg lichaamsgewicht, dit alleen in normale omstandigheden. In tijden van stress of ziekte is de behoefte vele malen hoger. De ascorbaat-vorm (gebonden aan calcium en magnesium) blijkt een twee keer snellere opnamecapaciteit te bezitten, waarbij de plasmaconcentraties na een uur gemeten een viervoud hoger zijn dan bij inname van de ascorbine-vorm. Daarnaast heeft de ascorbaat-vorm als voordeel dat het ontzuurd is en daardoor beter door de maagwand wordt verdragen.

Dosering: 2x daags 1 à 2 tabletten. 

 

Bevat per tablet:   % ADH**
Vitamine C (Ascorbinezuur)  1000 mg 1250%
Bio-Flavonoïden complex 100 mg  
Rutine 20 mg

 

Direct bestellen

Vitamine C 1000 mg Inhoud: 100 tabletten. Vitamine C is belangrijk voor de…
€ 12,95

Vitamine C