Deze maand: Omega 3 capsules gratis bij elke bestelling vanaf 60 euro

Zoveel soorten collageen. Dat roept nogal wat vragen op. En dat begrijpen we heel goed.

Ondertussen wordt collageen voor steeds meer mensen onderdeel van het voedingspatroon. Over het algemeen is de reden om huid, haar en nagels van binnenuit te voeden. Het wordt geslikt als poeder, drank, tabletten, in snoepjes etc. Daarnaast wordt het aangeboden als lichttherapie en in crèmes. Daarom hebben we de veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Heb je een andere vraag?
Stel ze gerust via onze contactpagina. Onze voedingsdeskundigen verwerken het antwoord dan op deze pagina.


Welk type collageen?

Type 1 collageen omvat 90% van het collageen in ons lichaam. Rundercollageen bevat type 1 en 3 collageen, voor de groei en herstel van de botten en huid. Viscollageen bevat voornamelijk collageen type 1 en lijkt het meest op menselijk collageen. De beste collageen om te gebruiken is daarom viscollageen, omdat deze het snelst wordt opgenomen in het lichaam. Bron: Wikipedia

Wat doet collageen in je lichaam?

Collageen geeft structuur en elasticiteit aan onze huid, haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Na onze 25ste vertraagt de collageenproductie, wat zorgt voor minder elasticiteit in de huid, rimpels, dunner haar en je lichaam wordt vatbaarder voor slijtage. Door collageen te gebruiken kun je het in je lichaam aanvullen.

Heeft collageen bijwerkingen?

Collageen heeft geen bijwerkingen wordt beschouwd en erkend als veilig. Wanneer iemand wel een bijwerking ondervindt kan dit het gevolg zijn van een al bestaande allergieën of door het overschrijden van de aanbevolen dosering van 15 gram per dag.

Is gelatine collageen?

Gelatine komt uit collageen, het wordt gevormd door hydrolyse van collageeneiwit. Gelatine dat gebruikt wordt in voeding en supplementen is vaak afkomstig van huiden en botten van varkens, runderen, gevogelte of vis. Gewrichten, botten en spieren bestaan uit collageen – zowel ons menselijk collageen als dierlijk collageen.

Hoeveel collageen per dag?

Een inname van 15 gram collageen per dag kan de huidelasticiteit, hydratatie, botstructuur en spiermassa verbeteren en zorgt voor sterkere nagels en haar. Als je poeder gebruikt, wordt meestal aanbevolen om elke dag 1 tot 2 schepjes (of eetlepels) in te nemen, dit staat gelijk aan 12 tot 15 gram collageen. Hoeveel collageen je per dag moet nemen voor resultaat verschilt per product.

Hoe gebruik je collageen?

Collageenpoeder kun je eenvoudig mengen door warme dranken. Viscollageen naturel kun je mengen door koffie, thee, maar ook door warme sauzen bijvoorbeeld. Viscollageen sinaasappel en aardbei kun je door thee roeren, smoothies, yoghurt of sappen.

Is collageen goed voor de huid?

Collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Collageenvezels in de opperhuid (de dermis), beïnvloeden de huidstructuur en stevigheid van binnenuit. De afname van de huidelasticiteit wordt veroorzaakt door de afname van collageen. Collageen hydrolysaat gebruiken helpt je huid elasticiteit van de huid te herstellen. Lees verder in de blog wat is collageen.

Kun je collageen innemen? / Kun je collageen eten?

Collageen kun je innemen met een poeder of supplement, maar collageen eten kan ook. Zo vindt je collageen in eiwitrijke producten als kip, rundvlees en eieren, bouillon en gelatine. Collageen tabletten of poeder, wat werkt het best?

Welke is de beste collageen?

Van alle types collageen is Type I het meest belangrijk voor bindweefsel. Type I is de beste keuze voor de meeste mensen en de meeste toepassingen.

Waarom collageen innemen?

Na onze 25ste maakt ons lichaam steeds minder collageen zelf aan, het is daarom noodzakelijk om collageen te nemen. Zo houd je je botten, spieren, gewrichten, haar, huid en nagels sterk en behoud je elasticiteit.

Wat bevordert de collageenproductie?

Vitamine C versterkt de werking van collageen in het lichaam. Hyaluronzuur (met werkzame stof acetyl-glucosamine) zorgt voor de hydratatie van het bindweefsel en het houdt vocht vasthoudt. Daarnaast kun je collageenrijke voeding eten en collageen poeder of supplement nemen.

Wat is hyaluronzuur en wat heeft het met collageen te maken?

Over de link tussen collageen en hyluronzuur lees je in dit blog. Wetenschappers hebben gezien dat 120-240 mg hyaluronzuur per dag al na 8 weken kan zorgen voor meer hydratatie van de huid huid. De werkzame stof in hyaluronzuur, acetyl-glucosamine, houd vocht vast in het bindweefsel en kan optisch gezien voor minder rimpels zorgen. Collageen met hyaluronzuur is dus een goed combinatie.

Hoe werkt collageen?

Het meest voorkomende eiwit in ons lichaam is collageen, het is essentieel voor het handhaven van de normale structuur en sterkte van bindweefsel, zoals botten, huid, haar, nagels, kraakbeen en bloedvaten.

De werking van collageenpoeder is

Met 10 gram collageen poeder heb je direct je dagelijkse dosering al binnen en kom je sneller dan met capsules aan de aanbevolen dagelijkse dosering collageen. Je kunt collageenpoeder makkelijk mengen met koffie, een sap of andere dranken.

Waarom collageen supplement?

Een collageen supplement is makkelijk in gebruik en kun je innemen met water.

Waar zit het meeste collageen in?

Collageen zit in eiwitrijke voeding, maar kun je ook innemen als poeder of supplement. Het verschilt per product waar de meeste collageen in zit, maar met een collageenpoeder kun je de dosis zelf reguleren.

Is collageen goed voor je haar?

Collageen geeft structuur aan de bloedvaten rond de haarzakjes. Als de collageen in deze bloedvaten in kwaliteit achteruit gaat, krijgen de haren onvoldoende zuurstof en vallen uit. Collageen is dus nodig om de haren sterk en gezond te laten blijven.

Welk tijdstip collageen innemen?

Door collageen in te nemen op nuchtere maag zorg je voor de beste opname. Innemen op een ander moment is niet erg, als je voor jezelf maar een vast moment kiest om het niet te vergeten.

Wat is beter vis of runder collageen?

Viscollageen is beter dan runder collageen. Viscollageen lijkt het meest op menselijk collageen en wordt het snelst opgenomen in het lichaam. Daarnaast biedt vis nog veel meer gezondheidsvoordelen, naast collageen ook omega-3 vetzuren dat huidcellen beschermd. Wat doet collageen voor jou en waarom juist vis

Hoe maak je meer collageen aan?

Eet collageenrijke producten als kip, rundvlees en eieren, bouillon en gelatine. Eet fruit en groente, rijk aan vitamine C (dit versterkt de collageenwerking) en antioxidanten die bescherming bieden tegen vrije radicalen. Vermijd teveel suikers, alcohol, UV-licht en cafeïne.

Wat is Zeecollageen?

Zeecollageen of viscollageen is hetzelfde, het is een goed opneembare vorm van collageen omdat het het meest lijkt op menselijk collageen. Viscollageen wordt gemaakt van de huid en graat van vis dat normaliter worden weggegooid na verwerking voor consumptie.

Is collageen Vegan?

Er bestaat zowel dierlijk als vegan (plantaardig) collageen. Dierlijk collageen wordt het best en snelst opgenomen in het lichaam, plantaardig collageen biedt alleen de bouwstoffen aan je lichaam om zelf collageen aan te maken en werkt daarmee minder goed en trager in ons lichaam.

Welke producten bevatten collageen?

Je kunt collageenrijke voedingsmiddelen eten zoals kip, rundvlees en eieren, bouillon en gelatine. Daarnaast kun je collageenpoeder gebruiken of een collageensupplement om je collageenniveau aan te vullen.

Wat helpt echt tegen huidveroudering?

Vocht om te hydrateren, omega 3-vetzuren die ontstekingsremmend werken, vitamine A voor de gezondheid van de huid en bindweefsel, antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen en vitamine C voor huidverbetering en stimuleren van werking en aanmaak van collageen. Lees verder

Is collageen halal?

Dierlijk collageen van runder en varken is niet halal, collageen van vis is wel halal. Is gelatine halal en collageen?

Is collageen een eiwit?

Collageen is een eiwit met 18 aminozuren. Het bevat proline, glycine en hydroxyproline. Het meest voorkomende eiwit in het lichaam is collageen. Het is essentieel voor het handhaven van de normale structuur en sterkte van bindweefsel, zoals botten, huid, kraakbeen en bloedvaten. Lees verder in de blog Wat is collageen?

Waar collageen kopen?

Collageenpoeder kun je tegenwoordig zowel online als in verschillende gezondheidswinkels en drogisterijen kopen. Bestel het eenvoudig online via www.viscollageen.nl/shop en je hebt het al binnen een paar werkdagen in huis.

Heeft collageen smaak?

Collageen is in principe neutraal van smaak. In onze webshop hebben we ook viscollageen met smaakjes. Viscollageen sinaasappel bijvoorbeeld of Viscollageen aardbei.

Waar is Viscollageen van gemaakt?

Viscollageen is 100% natuurlijk en gemaakt van Atlantische kabeljauw. De bestanddelen worden gebruikt voor een natuurlijk en schoon poeder, gehydrolyseerd tot kleine collageenpeptiden (collageenstukjes). Zonder toevoegingen, Viscollageen poeder is dus 100% collageen.

Is Viscollageen duurzaam?

Viscollageen is uitermate duurzaam. Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van mensen en dieren. Onze collageenpoeder is duurzaam ontwikkelt, waarbij we specifieke aandacht hebben voor een duurzame herkomst voor een hoogwaardig product.

Heeft Viscollageen toevoegingen?

Viscollageen heeft geen toevoegingen en is 100% natuurlijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang (tijdelijk) 10% korting op je eerste bestelling